Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Rečnik fraza i opštih izraza srpsko-italijanski

Rečnik fraza i opštih izraza srpsko-italijanski
Oblast:Rečnici i jezici
Izdavač:Beosing
ISBN:9788676862139

Ovaj rečnik je plod višegodišnjeg autorovog istraživanja i bogate prakse proistekle iz svakodnevne upotrebe italijanskog jezika. S obzirom da je autor proveo sedam godina u Italiji, on je zapisivao razne idiomske izraze i po koju začkoljicu na kojoj se naiđe prevashodno u živom dijalogu.
Koristio je knjige, časopise za književnost, pravo i nauku, slušao odabrane radio i televizijske programe, proučavao i pojedine dijalekte, konsultovao italijanske rečnike, kao i enciklopediju ,,Garzanti." Pored prikladnog prevoda na srpski, u zagradama je navedeno i njihovo izvorno značenje.
Sve imenice označene su njihovim pripadajućim članom, a važna gramatička lekcija o tzv. eliziji u rečniku je dosledno sprovedena. U dodatku rečnika obrađena su i druga važna gramatička pitanja.
U rečniku su dati i glagoli u nekom od njihovim vremenskih oblika kako bi korisnicima bilo omogućeno što bolje korišćenje rečnika u datom trenutku. Pored toga u rečniku se nalazi i tabela nepravilnih glagola u infinitivu, gerundivu i participu prošlom.
U rečniku su delimično zastupljeni neki izrazi iz savremene tehnologije, kao i oni vezani za tematiku Evropske unije.
Ovaj rečnik ima veliku upotrebnu vrednost zbog načina na koji je priređen i zbog bogatstva reči i karakterističnih odrednica.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Rečnik fraza i opštih izraza srpsko-italijanski"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra