Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Riba u vodi - memoari

Riba u vodi - memoari
Oblast:Biografije
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652117291

Izuzetni memoari peruanskog nobelovca Marija Vargasa Ljose.

Knjigom Riba u vodi, peruanski nobelovac čitaocima otvara vrata svojih sećanja i uspomena na godine koje su obeležile njegov život

Na samom početku, autor nas vodi u davnu 1946. godinu kada upoznaje oca za kojeg su mu dugo vremena pričali da je mrtav. Ovaj period sećanja završava se 1958. u kojoj Mario Vargas Ljosa kao mladić napušta Peru i polazi put Evrope.

Drugi period na koji se osvrće predstavlja priču o predsedničkoj kampanji 1990. godine u Peruu. U ovoj kampanji učestvovao je kao predsednički kandidat, a poražen je od Fuhimorija u drugom krugu. Kroz autorova sećanja, saznajemo više o razlozima ovakvog političkog angažmana, kao i o tome zašto je već narednog jutra nakon dobijanja izbornih rezultata ponovo otputovao u Evropu.

Stilom književnog velemajstora kakav uistinu jeste, Mario Vargas Ljosa pruža nam uvid u ključne faze svog života. Kroz ove priče dobijamo mogućnost da na sasvim nov način razumemo motive svih njegovih pređašnjih književnih ostvarenja.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Riba u vodi - memoari"

Upišite komentar...

Mario Vargas Ljosa, biografija

Mario Vargas Ljosa rodio se u Arekipi, u Peruu 1936. godine. Iako je u Pjuri izvedena jedna njegova drama i objavljena zbirka priča Šefovi, koja je dobila nagradu "Leopoldo Alas", postao je poznat posle objavljivanja romana Grad i psi, za koji je dobio Nagradu Kratke biblioteke kuće Seix Barral 1962. i Nagradu kritike 1963. godine. Njegov drugi roman Zelena kuća, objavljen 1965, dobio je Nagradu kritike i Međunarodnu nagradu Romulo Galjegos. Potom je objavio dramska dela (Gospođica iz Takne, Kati i nilski k...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mario Vargas Ljosa

Knjige iz istog žanra