Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Ruže

Ruže
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U najboljoj tradiciji romana poput Ptice umiru pevajući, stiže nam panoramska saga o snovima, moći, borbi i zabranjenim strastima u Istočnom Teksasu.

Meri se nikad, ama baš nikad ne bi odrekla plantaže. To bi značilo da izda oca i njegovog oca, i sve Tolivere pre njih koji su otimali zemlju od šume, znojili se i mučili, žrtvovali i umirali za hiljade jutara koje su doživeli da im uzvrate za mukotrpan rad. Nikad neće žrtvovati Somerset muškom ponosu! No... voli Persija. On je trn u njenoj slabini koji ne može da iščupa koliko god se trudila.

Obuhvatajući čitav dvadeseti vek, roman Ruže je priča o moćnim osnivačkim porodicama Haubatkera u Teksasu i tome kako se njihove istorije prepliću tokom tri generacije.

Meri Toliver, vlasnica plantaže pamuka i Persi Vorik, magnat drvne industrije zaljubljeni su jedno u drugo, ali zbog svoje tvrdoglavosti i Merine posvećenosti porodičnoj zemlji, čine grešku i ne venčavaju se. Sad moraju da se suoče s neiskrenošću, tajnama i tragedijama koje se događaju oko njih i bezmernim gubitkom onog što je moglo biti – ne samo za njih, već i za njihove porodice.

Vešto i pribrano slikajući veliko platno, nalik teksaskoj varijanti romana Prohujalo s vihorom, Lila Mičam ispisuje ep o sudbinama Toliverovih i Vorvikovih. Ruže su dirljiva ljubavna priča o borbi i žrtvovanju, natopljena nostalgijom za vremenom kad su čast i lepi maniri bili pravilo. Ovaj roman predodređen je da se čuva i čita iznova.

„Čitaoci koji vole starinske sage uživaće u ovom razgranatom romanu o strasti i osveti. Toplo preporučujemo.“ - Library Journal

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Ruže".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Ruže"

Upišite komentar...

Lila Mičam, biografija

Lila Mičam je diplomirala umetnost na Državnom univerzitetu Severnog Teksasa. Udala se za pilota Američkih vazduhoplovnih snaga i tokom rata u Vijetnamu  volontirala je pre nego što je nastavila sa profesorskim radom u San Antoniju. Svoju ljubav prema pisanju otkrila je dosta kasno ali je sve nadoknadila sredinom osamdesetih kada je napisala svoj prvi roman. Nakon toga napisala je roman Ruže  sa kojim je postigla ogroman uspeh.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra