Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Save our souls ili sve o Srbima

Save our souls ili sve o Srbima
Oblast:Istorija
Izdavač:Plato

Knjga SOS (Save Our Souls ili Sve o Srbima) je jedinstven mozaik,sačinjen od stotinak samostalnih teksova ,brižljivo izbrušenih minijatura,koje ovako sklopljene u jedinstvenu i dobro strukturisanu celinu,predstavljaju odgovor mislećeg čoveka na novonastale probleme i teškoće svog pokretačkog vremena.

Svi Mikljini mini-eseji imaju svoju strogu,dobro pormišljenu logičnu i složenu kompoziciju.

Oni započinju nekim vešto odabranim detaljem,neobičnim,duhovitim poređenjem ili kakvom zanimljivom pričicom,sa uvek istim ciljem:da se zagolicaju radoznalost čitaoca i njegovu pažnju prikuju za dalji tekst.

U srdeišnjem delu ogleda razgovetno i jasno se iznosi osnovna teza ,postavka,stav,a onda se ,koncizno i precizno racionalnim i iskustvenim argumentima potkrepljuje izneto mišljenje.

Najzad,u završnom delu,sledi efektan kraj,poenta u vidu duhovitog ironičnog zaključka ili dobro sročene poruke.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Save our souls ili sve o Srbima"

Upišite komentar...

Dušan Miklja, biografija

Dušan Miklja rođen je u Beogradu, gde se i školovao. Mnogo je putovao i boravio više godina u Africi, odakle je kao dopisnik izveštavao o dramatičnim istorijskim događajima. Lično je poznavao mnoge državnike, ali i gerilske vođe. Autor je zbirki priča Sultan od Zanzibara, Kosmopolitske priče, Bilo jednom u Beogradu, Hronika nastranosti,kao i njenih proširenih izdanja Dranje dabrova i Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji, Potapanje Velikog ratnog ostrva,romana Put u Adis Abebu, Krpljenje paučine, Kraj puta i Njujork, Beograd,putopisno-ese...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Dušan Miklja

Knjige iz istog žanra