Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Severna svetlost

Severna svetlost
Oblast:Fantastika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

 

U NAJUŽEM IZBORU ZA KARNEGIJEVU NAGRADU

"Predivno napisana, šokantna, dirljiva, intelektualno zabavna, pokazuje veličanstvenu maštu... Na najjednostavnijem nivou svako će dobiti veliku priču."
Times Educational Supplement

"Knjiga kakva iskrsava veoma retko i odmah postaje klasika."
Junior Education

"Severna svetlost je za glavu i ramena iznad bilo kog konkurenta. Pažnju koju posvetite ovoj knjizi ona će stostruko nagraditi."
Book Review

"Ono što ova knjiga nudi jeste intelektualni izazov preispitivanja prirode ljudskog i božanskog kojem retko ko može da odoli."
New Statesman

"… pripada najvećim dometima moderne književnosti… njegovo pripovedanje namenjeno čitaocima od 9 do 99 godina (najmanje) nagoni kritičare da zadovoljno predu. … bogato satkana priča…"
The Evening Standard

"Ovaj izvanredni roman – hrabar i opasan – predstavlja ono najbolje što umetnost može da bude."
The Times

"Lajra i ostali junaci imaju mnogo više krvi i mesa nego što su to ikada imali stanovnici Tolkinovog sveta."
Daily Telegraph

 

Severna svetlost čini prvi tom priče i tri dela. Prvi tom je smešten u svetu poput našeg, mada na mnogo načina drugačijem. Drugi tom je delimično smešten u svetu koji poznajemo. Treći se kreće između mnogih svetova.

Dvanaestogodišnja Lajra živi kao usvojenica u koledžu Džordan. Njen život se okreće naglavačke pojavljivanjem dva moćna posetioca. Prvi je njen zastrašujući ujak, Lord Asrijel, koji naučnicima koledža prikazuje dokaze čudne pojave na dalekom severu, kao što su fotografije tajanstvene nebeske pojave pod imenom Prah i nejasnih obrisa grada unutar Aurore Borealis za koji on pretpostavlja da je deo nekog drugog sveta. Drugi posetilac, gospođa Koulter, zagonetna naučnica i istraživač, obasipa Lajru pažnjom koja joj je nedostajala kod njenog ujaka. Ali, ništa nije onako kao što izgleda. Uskoro Lajra biva uvučena u veliku avanturu na Severu gde će doći sve do naučne stanice u kojoj se izvode eksperimenti suviše strašni da bi se o njima i pričalo. Da bi preživela ona mora da stigne tamo gde nije niko pre nje – iza Severne svetlosti…

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Severna svetlost".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Severna svetlost"

Upišite komentar...

Filip Pulman, biografija

„Priče su najvažnija stvar na svetu. Bez priča ne bi smo bili ljudska bića.“Filip Pulman je jedan od najpoštovanijih dečjih pisaca današnjice. Bio je kandidovan za gotovo sve nagrade za dečju književnost, a osvojio je nagradu Smartis (Zlatno priznanje za uzrast od 9 do 11 godina), kao i prestižnu Karnegijevu medalju za roman Severna svetlost. On je prvi dečji pisac koji je osvojio Vitbredovu nagradu, i to za roman Ćilibarski durbin. Filip Pulman rođen je 1946. u Norviču i rane godine života je proveo putujući po svetu, budući da su mu i o...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Filip Pulman

Knjige iz istog žanra