Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Snovi o zabranjenom voću

Snovi o zabranjenom voću
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Izvanredna knjiga, beskrajno dobronamerna. Moralnu strogost ublažava razumevanjem, slikajući veran portret sveta koji malo ko na Zapadu može razumeti."

Washington Post

 

"Fatima Mernisi kao da niže ogrlicu od priča očaravajućih poput Šeherezadinih."

Elle
 

"Rođena sam 1940. godine u haremu u Fesu, marokanskom gradu..." Ovako Fatima Mernisi počinje svoju egzotičnu, raskošnu pripovest o detinjstvu iza gvozdene kapije porodičnog harema. U Snovima o zabranjenom voću ona prepliće vlastite uspomene sa snovima i sećanjima žena koje su je okruživale u mladosti – žena koje su, u nemogućnosti da kroče u spoljni svet, taj svet tkale u svojoj mašti. Snovi o zabranjenom voću je provokativna knjiga o devojčici koja se suočava s tajnom prostora i vremena, pola i seksa u muslimanskom svetu.

Fatima Mernisi ubraja se među vodeće pisce islamskog sveta. Po zanimanju profesor sociologije, predaje na Univerzitetu Muhamed V u Rabatu, Maroko.

Komentari čitalaca

Topla priča o ljubavi, tihoj patnji, snovima, o jednom čudesnom svetu unutar hladnih zidina, obojena motivima islamskog misticizma.

pošiljalac draganela

Topla i uverljiva priča jednog detinjstva, ispričana na izuzetno zanimljiv način, sa dozom humora koja pred čitaoca iznosi na dlanu čaroban svet unutrašnjosti harema. Nenametljiv i ispovedan stil, pored zanimljivog sadržaja, jedan su od razloga što se knjiga čita u jednom dahu. Da Hiljadu i jedna noć nema tačan broj priča, ova bi se mogla umetnuti kao priča o tome kako je devojčica iz harema našla svoju sreću i ostvarila se kao žena u modernom svetu.

pošiljalac baki

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Snovi o zabranjenom voću"

Upišite komentar...

Fatima Mernisi, biografija

Fatima Mernisi je Marokanka rođena 1940. godine u Fezu. Po obrazovanju je sociolog. Ova spisateljica i feministkinja paralelno sa svojom spisateljskom karijerom vodi i bitku za građansko društvo – osnovala je „Građanski karavan“ i kolektiv „Žene, porodice i deca“. U maju 2003. godine zajedno sa Suzan Zontag dobila je književnu nagradu Princ od Asturije.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Fatima Mernisi

Knjige iz istog žanra