Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Šta je dobro?

Šta je dobro?
Oblast:Popularna psihologija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U svojoj izuzetno značajnoj novoj knjizi E. K. Grejling proučava najznačajnije odgovore na ovo pitanje, odgovore još od vremena klasične starine, pa sve do naših dana. Usredsređuje se na dva potpuno različita koncepta toga šta dobar život treba da bude: jedan daje najšire svetovno gledište, ukorenjeno u mišljenju o ljudskoj prirodi i položaju čoveka; drugi je potpuno transcendentalno stanovište koje izvor moralnih vrednosti stavlja van ovozemaljskog carstva. U savremenom svetu – svetu čiji je oblik određen uzletom nauke u sedamnaestom veku – ova dva gledišta sve češće dolaze u sukob, a stalno nagomilavanje napetosti između njih jedan je od najvećih problema s kojima se suočava i dvadeset prvi vek.

E. K. Grejling se hvata u koštac s ovom savremenom dilemom stavljajući je u istorijski kontekst da bi na kraju potvrdio prednost humanističke etike nad oživljavanjem transcendentalističkih gledišta. Knjiga Šta je dobro?, kao retko koje delo, sasvim je jasna i puna pronicljivih zapažanja.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Šta je dobro?".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Šta je dobro?"

Upišite komentar...

E. K. Grejling, biografija

Britanski filozof Entoni Kliford Grejling (1949), doktorirao je na Oksfordu, član je Kraljevskog književnog društva i Kraljevskog umetničkog društva. Teorija saznanja, metafizika i logika predstavljaju glavne oblasti njegovih akademskih interesovanja. Predaje na Londonskom univerzitetu i Oksfordu, i autor je brojnih studija. Pored filozofskih studija, njegova bibliografija uključuje i naslove iz popularne filozofije, među kojima je najpoznatija knjiga Šta je dobro? www.acgrayling.com... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) E. K. Grejling

Knjige iz istog žanra