Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Stolarska olovka

Stolarska olovka
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0872-5
 Odlomak iz knjige

Kada se sve ruši, kada zlo postaje sistem a okrutnost pravilo, može li jedna olovka da spase svet?

U zatvoru u Santjagu de Kompostela, leta 1936, jedan slikar crta Trijumfalni luk stolarskom olovkom. Lica proroka i staraca iz orkestra Apokalipse lica su njegovih prijatelja republikanci iz kaznionice. Jedan čuvar, njegov budući ubica, posmatra ga oduševljeno… Istorija ove olovke, vodiča kroz sećanje, skupljača duša, nastavlja se do naših dana.

Manuel Rivas sledi nit španske tragedije, građanski rat koji je uzdrmao svet i ubeležio se u istoriju XX veka. Ali Stolarska olovka nije tek još jedan roman o ratu. On govori o životima muškaraca i žena u najokrutnijim razdobljima istorije. Govori o snazi ljubavi koja ispunjava prazninu bezdana i očaja.

Uz pomoć stolarske olovke, ruku pralja, fantomske boli osakaćenih, sušičave lepote bolesnika… tka se mreža razumne stvarnosti. Jezik se meša s dahom života, s Morzeovom azbukom utroba. Ovo je roman za sva vremena.

„Manuel Rivas napisao je kratak ali predivan roman, pun ljudskosti i nežnosti.“ - Arturo Perez-Reverte, El Semanal

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Stolarska olovka".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Stolarska olovka"

Upišite komentar...

Manuel Rivas, biografija

Manuel Rivas rodio se u Korunji 1957. Rano je počeo da piše za novine, a deo njegovih članaka skupljen je u knjigama Galicija, atlantski bonsai, Savez i cveće, i Novinarstvo je priča. Izbor iz njegove poezije, izvorno napisane na galicijskom, objavljen je u antologiji Narod noći. Kao pripovedač objavio je Milion krava (1990), Nagrada španske kritike, Izjelice krompira (1992), U divljem društvu (1994), Nagrada kritike u Galiciji, i Šta želiš, ljubavi? (1996), Nagrada Torente Baljester. Za ovu poslednju knjigu, u koju je uvršćena priča Jezi...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra