Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Tajna istorija

Tajna istorija
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Predivno napisana priča, dobro ispričana, zabavna, tužna, strašna... ne može se ostaviti dok se ne pročita."
Džon GrišamRičard Papen u devetnaestoj godini prvi put dolazi u Novu Englesku. Upisuje se na koledž Hempden i uskoro ga osvajaju slatki, mračni ritmovi studentskog života, a posebno elitna petočlana grupa studenata grčkog – prefinjena, samouverena i, na prvi pogled, krajnje nepristupačna.
Ali kada Ričarda prihvate i uvuku u svoj krug, on saznaje strašnu tajnu koja ih vezuje... tajnu o nesreći u šumi, u gluvo doba noći, kada je drevni obred svirepo oživeo... i doveo do užasne smrti. A to je bio tek početak...

 

"Ove stranice mole da ih okrećete... Na prvoj strani reći će vam ko je to učinio, a nateraće vas da žedno čitate kako biste otkrili kako i zašto."
People
"Glas Done Tart ne liči ni na jednog njenog savremenika. Njen prelepi jezik, zamršena priča, opčinjujući likovi i intelektualna energija učinili su njen prvi roman do sada najzanimljivijom knjigom njenog pokolenja."
Boston Globe
"Velika priča o prijateljstvu, nadmenosti i ubistvu ispletena veštinom kakvu mnogi pisci nikada neće imati... Njeno pisanje opčinjava... TAJNA ISTORIJA je predivno varljiva knjiga, putovanje unazad u žestoka i brzopleta prijateljstva naših školskih dana, u vreme kad smo svi verovali da imamo moć da izmišljamo božanstva i da nam svaki greh bude oprošten."
Philadelphia Inquirer

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Tajna istorija".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Tajna istorija"

Upišite komentar...

Dona Tart, biografija

Dona Tart rođena je 1963. godine u Grinvudu, Misisipi, kao starija od dve kćeri Dona i Tejlor Tart. Detinjstvo je provela na obali delte Misisipija, u gradu Grenadi. Vrlo rano je spoznala ljubav prema književnosti, i već u petoj godini napisala je prvu pesmu. Posle mature, 1981. godine, Dona Tart upisala se na Univerzitet Misisipi. Profesor Vili Moris zapazio je jednu njenu priču i rekao joj: „“Mislim da si genijalna.“ Na studijama je pohađala tečaj pisanja kratke priče kod profesora Berija Hane. Na drugoj godini studija premestila se na ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Dona Tart

Knjige iz istog žanra