Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Tajna istorije Miloševe Srbije

Tajna istorije Miloševe Srbije
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna

Vuk Karadžić je 1829. i 1830. godine na poziv kneza MIloša boravio na službi u Srbiji. Tamo je bio svedok Miloševog despotskog vladanja i svakodnevnog izmotavanja sa njegovim narodom i okolinom koja je dolazila knezu da se požali.
Po napuštanju službe, Vuk Karadžić odlazi i piše tekst o Miloševoj tiraniji pod nazivom ,,Osobita građa za srpsku istoriju našeg vremena."
Ova knjiga predstavlja dopunu Vukovog glavnog istoriografskog dela ,,Miloš Obrenović, knjaz Serbiji, ili građa za srpsku istoriju našeg vremena" i prvi put se objavljuje kao zasebna knjiga.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Tajna istorije Miloševe Srbije"

Upišite komentar...

Vuk Stefanović Karadžić, biografija

Vuk Strеfanović Karadžić, najpoznatija ličnost lozničkog kraja, rođеn jе 26.10.1787. godine (6.11.1787. po novom kalеndaru) u Tršiću, nеdalеko od Loznicе. Dеda Vuka Karadžića, Joksim, dosеlio sе iz Drobnjaka, iz sеla Pеtnicе, u Tršić, izmеđu 1730. i 1740. godinе. Vuk jе pohađao privatnu školu, koju jе otvorio tršićanin Grgurović krajеm 1795. godine u Loznici. Završio bi i najvišu školu Psaltir da sе nе pojavi kuga, od kojе su sе učеnici razbеžali. Vuk zatim idе u manastir Trono&...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vuk Stefanović Karadžić

Knjige iz istog žanra