Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Tehnologija sportskog treninga i oporavka

Tehnologija sportskog treninga i oporavka
Oblast:Sport, hobi, muzika
Izdavač:Sportska knjiga
ISBN:9788681145111

Knjiga je zamišljena kao udžbenik za osposobljavanje i usavršavanje različitih tipova trenera u svim sportskim granama i disciplinama. Sastavljena je od deset poglavlja, ali sadrži pet međusobno povezanih delova.
U prvom delu govori se o osnovnim pojmovima sporta i sportskog treninga, njihovom razvoju i tehnologiji, sa posebnim naglaskom na modeliranje, projektovanje i upravljanje treningom sportista.
U drugom delu definiše se sportska i kondiciona priprema, sa stanovišta razvoja i genetičke ograničenosti antropoloških osobina, sposobnosti i karakteristika.
U trećem delu govori se o organizovanju sportskog treninga i tehnologije sportske forme kao osnovnim potencijalima savremene tehnologije treninga.
Četvrti deo bavi se tehnološkim procesom oporavka sportista, uključujući definisanje pojma umora i oporavka, kao i primenu sredstava i metoda za oporavak.
Peti deo sažima sve što se govorilo u prethodnim poglavljima: analiza tehnološkog procesa sportskog treninga, aktivnosti za vreme treninga, i aktivnosti posle treninga. Posebna pažnja posvećena je modeliranju u sportu, dijagnostikovanju sportista i kontroli procesa treninga.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Tehnologija sportskog treninga i oporavka"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra