Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Teret iskušenja

Teret iskušenja
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-1067-4
 Odlomak iz knjige

Najkontroverznije delo najpriznatije savremene argentinske književnice.

Marina se osećala krajnje poletno, kao što joj se dešavalo uvek kad bi započinjala dijetu, kad bi probala nov lek ili upoznavala novog stručnjaka za slabljenje.

U času kad stupa u centar za mršavljenje „Vreteno“ Marina ima nešto više od četrdeset godina i teži preko devedeset kilograma. Umorna od neuspelih dijeta, uplašena sopstvenom nemoći da se obuzda, ipak veruje da će uspeti da stekne vitko telo o kojem mašta od devojačkih dana.

Pacijenti pristupaju „Vretenu“ po sopstvenoj volji i za ogromne pare, ali su obavezni da plate još mnogo više ako odluče da odu pre no što završe tretman. Pod upravom Profesora, prilično sadističke ali harizmatske ličnosti, metodi slabljenja su krajnje svirepi: niskokalorične dijete, gladovanje i brutalan plan fizičkih vežbi. Grupa čuvara se stara da se pravila ispunjavaju, dok se pacijenti dovijaju kako da izbegnu toliki pritisak. Daleko od muža i dece, Marina se lomi između želje da oslabi i žudnje za dotadašnjim životom. Pojava Aleksa, debelog i zavodljivog donžuana, dodaje neočekivani element njenoj neobičnoj pustolovini.

Da li je moderno društvo svet u kojem je savršen fizički izgled, u nedostatku drugih utopija, postao najviši ideal? Šta se događa sa ljudima koji su primorani da žive zajedno u izolovanoj sredini?

„Pisan bogatim jezikom bez eufemizama, ponekad sirov i uvek zavodljiv roman.“ Marta Ortiz, La Capital

„Baveći se pomalo bizarnom idejom da je mršavost odraz aristokratije i institucijama koje promovišu takav ideal, Šua nam poklanja zabavan i oštar, duhovit a opet vrlo promišljen roman.“ Patrisio Lenard, Radar

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Teret iskušenja".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Teret iskušenja"

Upišite komentar...

Ana Marija Šua, biografija

Ana Marija Šua, argentinska književnica rođena u Buenos Ajresu 1951, autorka je više romana, zbirki priča, knjiga za decu i omladinu. U njenom obimnom opusu ističu se romani Ja sam pacijent, za koji je 1980. dobila Nagradu izdavačke kuće Losada i koji je bio presudan za svrstavanje spisateljice među najznačajnije savremene prozaiste Argentine, kao i višestruko nagrađeni romani Smrt kao sekundarne posledice, Lauritine ljubavi i Knjiga uspomena. Ima četiri knjige mikro-priča, obuhvaćenih u knjizi Lovci na slova (2009). Posle toga objavila j...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra