Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Tinejdžeri - kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce

Tinejdžeri - kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce
Oblast:Popularna psihologija
Izdavač:Psihopolis

Odmah na početku Lata poručuje roditeljima da ovo nije knjiga koja će ih uputiti kako da u svim tim problemima budu savršeni roditelji. Ovo je knjiga koja će vam govoriti o tome kako da budete dovoljno dobar roditelj, jer je to zaista dovoljno dobro.
Posebnu pažnju Lata posvećuje kažnjavanju kao vaspitnoj meri pitajući se zašto je "kazna" tako omražena reč i da li kazna zaista kod mladih izaziva duboku emocionalnu traumu i nanosi ozlede njihovom samopoštovanju? Zašto se deca po svaku cenu moraju osećati dobro i zadovoljno, čak i kada su uradili nešto vrlo loše? Lata tvrdi da kazna, ipak, pomaže tinejžeru da shvati vezu između svog ponašanja i posledice svog ponašanja i da jeste delotvoran način da se ponašanje promeni. Naravno, u kombinaciji sa pohvaljivanjem i nagrađivanjem kao moćnim motiva­cijskim faktorima promene ponašanja.
Da biste izašli na kraj sa tinejdžerima, dovoljno je da primenite nekoliko osnovnih principa. Na strani tinejdžera su mladost i energija, na strani roditelja su godine i iskustvo i sa ovim "kapita­lom" i jedni i drugi ulaze u svojevrsnu igru za koju Lata tvrdi da je mnogo jednostavnija nego što je većina nas navedena da veruje.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Tinejdžeri - kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Najdžel Lata

Knjige iz istog žanra