Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Tvrđava lovaca u mutnom

Tvrđava lovaca u mutnom
Oblast:Beletristika
Izdavač:Čigoja

Ova knjiga je rasprava u oblasti upravljanja obrazovanjem, oblasti koja je kod nas marginalna ili bolje reći nepoznata.Starije discipline koje se bave obrazovanjem samo površno izučavaju odnos politike, uprave i obrazovanja.
Ovo je knjiga koja govori kako se odnosimo prema reformama obrazovanja, zašto tek započete ideje već u startu obaramo i proglašavamo jeresima.
Ovo je knjiga koja govori o politici u obrazovanju, koliko se politika meša u naše obrazovanje i da li je ona iskreno okrenuta onima kojima je obrazovanje i namenjeno – mladima.
Knjiga Tvrđava lovac u mutnom pokušava da otkrije i sve karakteristike našeg visokog obrazovanja, koliko je ono danas kočnica društvenog razvoja i koliko profesori univerziteta uopšte odgovaraju društvu za svoj rad.
Knjiga govori o pravcima evropskog obrazovanja i da li ga mi danas uopšte i poznajemo i kako se prema njemu i odnosimo.
To i jeste problem našeg obrazovanja.Taj problem govori o tome da smo zaboravili da se svet izvan Srbije razvija brzo, primenjujući nova iskustva i tehnologije.Izolovani nekih desetak godina izvan Evrope i sveta, više se bavimo opravdanjem naših stavova, nego što se uključujemo u nove globalne procese.Knjiga ističe da mi ne volimo globalizaciju, ali ističe da je još tragičnije što je slabo izučavamo i ne razumemo.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Tvrđava lovaca u mutnom"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Refik Šećibović

Knjige iz istog žanra