Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

U lučijinim očima

U lučijinim očima
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Amsterdam, 1758. Jedan muškarac lukavo zavodi jednu ženu. On je chevalir de Sengal, po svemu sudeći pravi gospodin, ona je kurtizana, u Amsterdamu poznata po velu koji nikad ne skida s lica. Sengal joj upućuje izazov: ako pronađe ženu koja je u ljubavi s njim doživela patnju, ima puno pravo da odbije njegova udvaranja; ako je ne pronađe, pristaće na njegova pravila igre. No Sengal ne zna da je ženu pod velom već sreo pre mnogo godina, dok je vodio drugačiji život. Ni Lučija ne zna da će Sengal ući u istoriju kao jedan od najvećih ljubavnika na svetu, Kazanova.

Izuzetno zanimljiva i dirljiva priča o nevinosti i iskustvu, ljubavi i žrtvovanju, U Lučijinim očima vodi čitaoce na čarobno putovanje od amsterdamskih do venecijanskih kanala oslikavajući veličanstveni portret osamnaestog veka.

 

"Gledati svet Lučijinim očima znači videti ga ispunjenog čudima i opasnostima koje mnogi nikada ne primete."
Paolo Kueljo

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "U lučijinim očima"

Upišite komentar...

Artur Žapen, biografija

Artur Žapen je jedan od najpoznatijih holandskih pisaca srednje generacije. Studirao je u Londonu u Školi za dramsku umetnost, a posle toga u Holandiji, holandski jezik i književnost, kao i akademiju za ,,male umetnosti” (kabare, mimika, itd.). Neko vreme igrao je razne uloge na telviziji, filmu, radiju, u pozorištu, čak je pevao u operi. Pisao je i filmske scenarije. Od 1987. godine se bavi samo pisanjem. Otada je napisao desetak romana i zbirki pripovedaka. Sva dela imaju autobiografske i istorijske elemente i bave se sudbinama ljudi ko...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra