Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Upravljanje štetama u osiguranju

Upravljanje štetama u osiguranju
Oblast:Ekonomija i poslovanje
Izdavač:Precision
ISBN:9788691857929

U knjizi je dat kratki pregled osnovnih instituta osiguranja, a posebna pažnja posvećena je procesu upravljanja štetama i to u svim njegovim aspektima.
Knjiga sadrži ekonomsko određenje osiguranja, pojam štete u osiguranju, verovatnost nastanka štete, osnovne funkcije procene šteta, struktura šteta i trendove šteta u savremenom osiguranju.
Autori analiziraju i proces naknade šteta iz imovinskih osiguranja, kao i postupak naknade šteta iz osiguranja osoba.
Potom autori prelaze na sam postupak upravljanja štetama, čije su ključne stavke organizacija i ciljevi upravljanja štetama, kontrole šteta i upravljanje štetama u funkciji marketing osiguravajućeg društva.
Autori se bave i ulogom tehnologije u unapređenju postupka upravljanja štetama: postupak prijave, procene i likvidacije štete obrađen je od trenutka prijavljivanja štete i njenog evidentiranja i formiranja predmeta štete, preko izrade popisa oštećenja i procene štete, do kontrole tokom likvidacije i naknadne kontrole.
Detaljno je objašnjen postupak reviziranja šteta i odnos reosigurača i suosigurača po štetama vezanim za reosiguranje i suosiguranje.
Knjiga je namenjena onima koji se tek upoznaju s osiguranjem, odnosno poslovima upravljanja, obrade i likvidacije postupkom štete.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Upravljanje štetama u osiguranju"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra