Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Uvod u Matlab i Labview sa primerima iz biomedicinskog inženjerstva

Uvod u Matlab i Labview sa primerima iz biomedicinskog inženjerstva
Oblast:Računari i Internet
Izdavač:Akademska misao
ISBN:9788674665657

"Zajednička karakteristika za MATLAB i LabVIEW je user-friendly pristup, koji omogućava čak i korisnicima sa ograničenim iskustvom u programiranju da pišu programe i testiraju rešenja značajno brže nego što je to slučaj sa konvencionalnim programskim alatima.
MATLAB (MATrix LABoratory) je programsko okruženje specijalizovano za numeričke proračune primenom posebno prilagođenog sekvencijalnog kôda. LabVIEW (Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench) se bazira na programiranju pomoću G kôda, koji se realizuje grafičkim slaganjem i povezivanjem blokova koji izvršavaju delove kôda.
Studenti, inženjeri i naučnici širom sveta koriste oba okruženja u različitim fazama dizajna, modeliranja, simulacija, testiranja prototipa i razvoja novih tehnologija.
MATLAB se najčešće koristi za simulacije i kompleksne numeričke proračune zbog velikog broja pridruženih biblioteka koje sadrže složene funkcije specijalizovane za primenu u različitim oblastima tehnike.
LabVIEW je najčešći izbor u slučaju potrebe za intuitivnim i nešto kompleksnijim korisničkim interfejsom za kontrolu programa i posmatranje rezultata, kao i u slučaju interakcije sa hardverom (akvizicija tj. merenje ili generisanje signala za upravljanje eksternim uređajima).
Iskusni korisnici se često odlučuju da kombinuju MATLAB i LabVIEW. Podaci iz jednog programa mogu biti eksportovani u drugi program radi dalje obrade, dok LabVIEW čak omogućava implementaciju postojećeg MATLAB kôda u okviru MathScript Function modula.
Ova knjiga će vam pomoći da zakoračite u svet programiranja u okruženjima MATLAB i LabVIEW uz niz korisnih saveta i rešenih primera. Primeri su pažnjivo birani iz domena biomedicinskog inženjerstva, ali tako da čitaoca upoznaju sa osnovnim tehnikama programiranja koje se mogu lako primeniti i u drugim domenima inženjerstva. Autori su se trudili da tekst u što manjoj meri sadrži greške, kako one koje se tiču samog sadržaja tako i gramatičke i slovne, međutim, po prirodi stvari, neke su se sigurno potkrale. Svakom pažljivom čitaocu koji ukaže na ovakve propuste, ili uputi konstruktivnu kritiku, autori će biti izuzetno zahvalni."
Autori

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Uvod u Matlab i Labview sa primerima iz biomedicinskog inženjerstva"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra