Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Velika opsada Malte 1565.

Velika opsada Malte 1565.
Oblast:Društvene nauke
Izdavač:Algoritam

Sulejman Veličanstveni, najmoćniji vladar na svetu, odlučio je da osvoji Evropu. Na putu mu stoji samo sićušno ostrvo u Sredozemnom moru, Malta, gde su nastanjeni vitezovi jovanovci, elitni ratnici Svetog rimskog carstva. Sprema se sudar civilizacija kakav nije viđen još od najezde Persijanaca na Grčku.
Rešen d a osvoji Maltu i iz njene luke pođe u osvajanje Evrope, Sulejman šalje ratne brodove i moćnu vojsku. Nekoliko hiljada branilaca u tvrđavi Svetog Elma boriće se do poslednjeg, pod strahovito teškim okolnostima. Kad su konačno osvojili tvrđavu, Turci nikome nisu poštedeli život i iznakazili su tela mrtvih branilaca. Veliki majstor jovanovaca, vitez La Valet, uzvratio je poskidavši glave Turcima koje je držao u zarobljeništvu, a potom je upotrebio njihove glave kao đulad kojom je gađao neprijatelja. Tek tad počinje istinska bitka za Maltu. Milost niko nije tražio; milost nikome nije udeljena.

Opsada Malte nije samo uzbudljiva priča o hrabrosti, svireposti i izdržljivosti, nego i saga o dve moćne civilizacije sukobljene oko prevlasti nad čitavim znanim svetom.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Velika opsada Malte 1565."

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra