Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Veliki rat

Veliki rat
Oblast:Istorija
Izdavač:Mono i manjana
ISBN:9788678047701

Veliki rat je epski velik, a savremen roman o najvećem istorijskom preokretu na početku dvadesetog veka. Nije to samo portret izvanredno mnogo ljudskih sudbina, već ubedljiva slika sloma velike nade u srećnu budućnost čovečanstva. Usred tog potresnog događaja nižu se neodoljive epizode o nečemu što je i stvarno i neverovatno, i izmišljeno i proživljeno, trijumfuju ljudska osećanja i senka pobede ostavlja svoj trag. Prateći sudbine preko sedamdeset junaka, na svim zaraćenim stranama, Gatalica je oblikovao pobednike i poražene, generale i operske pevače, vojnike i špijune, male, obične ljude uspevajući da obuhvati čitavu epohu.

Ima u ovoj knjizi nesvakidašnje ambicije, tužnih i veselih sudbina, primera neviđenog, ali i sasvim uzaludnog heroizma. Veliki rat nijednog trenutka ne postaje istorijska hronika jer se od dokumenta razvija do neverovatnih otkrića gradeći jaku, upečatljivu priču pravog romana i velikog umetničkog dela.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Veliki rat"

Upišite komentar...

o knjizi "Veliki rat"

15.12.2013. — "mali čovek u velikom ratu"... vredi procitati.

o knjizi "Veliki rat"

15.12.2013. — Citala sam ljetos.Mnogo mi se dopada nacin na koji Gatalica tka svoju pricu.Ko sto rece Kostic : " Ko predilja ona stara..." Vjesti prelazi u sintaksi uocljivi ali neopterecujuci.Nacin na koji ostavlja jedan lik a uvodi drugi ispreplicuci njihove sudbine ali ne ostavljajuci ih potpuno vec za tren.Posveti se jednom liku kao da smakne svjetlo reflektora na pozornici sa njega da bi osvjetlio drugoga.Sarenica likova, karaktera sudbina...Citacu je ponovo...S postovanjem!

o knjizi "Veliki rat"

16.12.2013. — Nisam je pročitala nažalost,al bih rado!Otkako sam u penziji mnoga vasa izdanja su mi ulepsala zivot,jer me po stare dane knjige oplemenjuju.Nazalost nisam u mogucnosti da ih kupujem,pa ili posudjujem od prijatelja il uzimam iz biblioteke..Sve naj u daljem radu..Vaša verna,Gordana

Druge knjige autora(ke) Aleksandar Gatalica

Knjige iz istog žanra