Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Verujem u Boga i u srpstvo

Verujem u Boga i u srpstvo
Oblast:Razno
Izdavač:Gambit

Publicistički tekstovi Jovana Dučića nastali tokom Drugog svetskog rata vrlo se lako mogu aktuelizirati. Da li je, između ostalog, tačna Dučićeva misao da su Srbi za Bosnu znali da ratuju, ali u njoj nikada nisu umeli da žive?

Jugoslovenska ideologija, istina o "jugoslavizmu", federalizam ili centralizam, braća Srbi i braća Hrvati, istorijska grandomanija Hrvata, Stjepan Radić - političar, dr Ante Trumbić - diplomat, dr Ante Korošec, državnik, srpski centralizam, Dr Vlatko Maček i Jugoslavija... U ovoj knjizi Dučić nam iznosi aktuelni trenutak u kome je i on kao naš diplomata aktivno učestvovao.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Verujem u Boga i u srpstvo"

Upišite komentar...

Jovan Dučić, biografija

Jovan Dučić je bio srpski pesnik, pisac i diplomata. Rođen je u Trebinju 5/17. februar 1871. a umro je u SAD - 7. aprila 1943. godine. O godini rođenja postoje sporovi i nejasnoće. Pero Slijepčević navodi da je Dučić rođen, najverovatnije, 1872. u Trebinju. Veći broj istraživača tvrdi da je rođen 1874. Svetozar Ćorović u svojim sećanjima navodi (prema M. Miloševiću, Rani Dučić) da je Dučićeva godina rođenja 1872. Datum rođenja bi mogao da bude 15. jun ili 15. jul. Dučićev otac Andrija bio je trgovac. Poginuo j...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra