Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Za kim zvono zvoni

Za kim zvono zvoni
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Dereta
ISBN:9788689203394

1937. godina, u toku je Španski građanski rat. Američki dobrovoljac Robert Džordan pridružio se gerilskim snagama na strani republikanaca i njegov zadatak je da minira most.
U knjizi Za kim zvono zvoni Hemingvej je opisao samo tri dana ovog katastrofalnog sukoba, ali je pokazao kompleksnost jedne epohe i sudbine ljudi.
Autor je imao lična iskustva u borbi protiv fašističkih snaga diktatora Fransiska Franka, što je doprinelo da uverljivije opiše stradanje i čovekove dileme i strahove.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Za kim zvono zvoni"

Upišite komentar...

Ernest Hemingvej, biografija

Ernest Miler Hemingvej (engl. Ernest Miller Hemingway; Ouk Park, 21. jul 1899 — Ketčum, 2. jul 1961) je bio američki pisac i novinar. Bio je pripadnik pariskog udruženja izgnanika dvadesetih godina dvadesetog veka, i jedan od veterana Prvog svetskog rata, koji su kasnije bili poznati kao „izgubljena generacija“. Dobio je Pulicerovu nagradu 1953. godine za svoj roman Starac i more, kako i Nobelovu nagradu za književnost 1954. godine. Svojim posebnim načinom pisanja koji karakteriše škrtost na reč...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Ernest Hemingvej

Knjige iz istog žanra