Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Zagrcnut

Zagrcnut
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Malo je savremenih pisaca koji su u stanju da stvore ukusniju mešavinu nečuvenog i urbesno smešnog..."
Newsday

Viktor Mansini, propali student medicine, predstavlja antiheroja naše poremećene današnjice. Da bi mogao svojoj majci da plaća smeštaj u staračkom domu, Viktor se služi genijalnom smicalicom: u vrhunskim restoranima glumi da se zagrcnuo hranom. Potom dopušta da ga spase neko od prisutnih, a ovaj, osetivši se odgovornim za Viktorov život, nastavlja da mu pomaže šaljući mu čekove. Kada ne izvodi ovu majstoriju, Viktor u potrazi za akcijom posećuje psihološke radionice za odvikavanje od seksualne zavisnosti, obilazi svoju pometenu majku i provodi dane radeći u kolonijalnom spomen-parku. Njegov tvorac, Čak Palahnjuk, upravo je onakav vizionar kakav nam je potreban i satiričar kakvog smo zaslužili.

"Palahnjuk pokazuje sviftovski dar za satiru, kao i umešnost da iznedri opčinjavajuće rečenice."
San Francisco Examiner

"Palahnjukova vizija je istovremeno osobena i uznemirujuća. Bilo da vam se Zagrcnut dopada ili ga se gnušate, prema njemu ne možete biti ravnodušni. Kao ni prema njegovom autoru."
Houston Chronicle

Komentari čitalaca

Inteligentna, duhovita, britka, sa velikim poštovanjem autora za čitaoca.

pošiljalac Modesti

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Zagrcnut".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Zagrcnut"

Upišite komentar...

Čak Palahnjuk, biografija

Pre nego što će se proslaviti romanom Fight Club, Čak Palahnjuk je radio kao mehaničar u servisu za popravku kamiona, gde je većim delom i napisao priče koje je povezao u roman iz kog će kasnije iznići i kultni film. Palahnjuk je rad na Fight Clubu započeo frustriran odbijanjem na koje je naišao kod izdavača prilikom pokušaja da objavi svoj rukopis Nevidljiva čudovišta (Invisible Monsters), priču o unakaženom foto-modelu koji se uz pomoć svog transseksualnog pratioca sveti bivšem dečku i najboljem prijatelju. Rukopis je odbijen kao previš...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Čak Palahnjuk

Knjige iz istog žanra