Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Zamršena priča

Zamršena priča
Oblast:Beletristika
Izdavač:Službeni Glasnik

Najzad otrgnuta od zaborava nudi čitaocima svih uzrasta mogućnost da se oprobaju sa duhovitošću i dovitljivošću Luisa Kerola. Priča se sastoji od deset „čvorova“ – svaki od njih je očaravajuće šašava i užasavajuće logička anegdota koja sadrži i matematički problem. Ali, ona nije samo za matematičke genije.Čak i čitaoci koji imaju problema sa tablicom množenja uživaće u ovom putovanju iza ogledala logike.
Ova priča prvobitno se pojavila kao feljton u Mesečnom zborniku, počev od aprila 1880. Autorov naum bio je da u svakom Čvoru (poput pilule, vešto ali bezuspešno sakrivene u oblandu od pekmeza iz našeg najranijeg detinjstva) postavi jedno ili više matematičkih pitanja – iz aritmetike, algebre ili geometrije, već kako se slučaj zadesi – zabave radi, i mogućeg prosvećivanja običnog čitaoca. (Luis Kerol, oktobra, 1885)

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Zamršena priča"

Upišite komentar...

Luis Kerol, biografija

Luis Kerol (1832–1898) je bio pseudonim Čarlsa Latvidža Dodžsona, vikara i učitelja. Priču o Alisinim doživljajima prvi put je ispričao da zabavi svoju mladu prijateljicu Alisu Lidel dok su se vozili čamcem. Ona ga je zamolila da je zapiše i on ju je 1865. godine objavio pod naslovom Alisine pustolovine u Zemlji čuda. Nastavak Alisa s one strane ogledala objavljen je šest godina kasnije.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Luis Kerol

Knjige iz istog žanra