Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Ljubavni citati

„Ako ljubav zavisi od naše slobodne volje, zašto ne prestanu da se vole oni koji bi hteli da prestanu? Naprotiv, plaču od bola i robuju ljubavi, čak i oni ponosni ljudi koji inače smatraju ropstvo za najveće zlo; i rado se lišavaju zbog ljubavi nečeg čega se nikada nisu hteli odreći; i nose svoju ljubav kao bolest i okov; i žive u strahu da ne izgube samo onog kog vole.”
Jovan Dučić

„Možda je potrebno vratiti se na sam početak. Čuti prvobitnu reč - LJUBAV, doživeti je ponovo, istinski. Shvatiti je kao glavnog pokretača sveta. Da nam ljubav bude put i da se više nikada ne izgubimo!”
Meša Selimović

„Zbog te žene, jedine koju sam volio u životu, nisam se oženio. Zbog nje, izgubljene, zbog nje, otete, postao sam tvrđi i zatvoreniji prema svakome: osećao sam se poharan, i nisam davao ni drugima što nisam mogao dati njoj. Možda sam se svetio sebi, i ljudima, nehotice, i ne znajući. Bolela me, odsutna.”
Meša Selimović

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

„Kad bi sve ostalo nestalo, a on ostao, ja bih još uvek postojala; a kad bi on bio uništen a svi drugi ostali, svet bi mi postao sasvim tuđ, činilo bi mi se da nisam deo njega.”
— Emili Bronte

„Strasti su poput vatre, a želje poput drva. Vatra se gasi kad ostane bez drva, a strasti kad im se ne ispune želje.”
Mevlana Dželaludin Rumi

„Ljubav nije ljubav koja se menja kad naiđe na promenu ili odlazi sa onim koji odlazi. O, ne! To je večni putokaz, snažan i ničim uzdrman. To je zvezda vodilja svakoj izgubljenoj barci čija je vrednost nepoznata, ali ne i veličina. Ljubav nije igračka vremena, mada rujne usne i obrazi pod zamah njegova srpa dolaze. Ljubav se ne menja sa njegovim kratkim časovima, nedeljama, ona traje večno, do samog sudnjeg časa. Ako je ovo greška, dokaži mi ili ja nikada pisao nisam, a čovek voleo nije.”
— Viljem Šekspir

„Tražiti put do ljubavi razumom, isto je što i tražiti svetiljkom sunce.”
Mevlana Dželaludin Rumi

„Sve stvari u našem životu, koje stvaramo dugo vremena i s mnogo energije, stvorene su u pesku. Trajni su samo naši odnosi s ljudima. Pre ili kasnije doći će talas i odneti ono što smo sagradili s tolikim trudom. Kada se to dogodi moći će se smejati samo oni koji će se imati s kime držati za ruke.”
— Harold S. Kushner

„A postoji li veća sila i veća molitva od ljubavi?! Njoj se sve prepreke predaju, ispovesti darivaju, noći razdanjuju, nasilni poklanjaju, ledeni otapaju, glasni utišavaju...”
Jovan Dučić

„Voleti pa propasti, to ide jedno sa drugim od pamtiveka. Volja za ljubavlju, to je ujedno biti spreman na smrt. To ja kažem vama - kukavicama!”
Fridrih Niče

„Ako ti u pamćenju ne prebiva ni najmanja ludost na koju te navela ljubav - nikad nisi ni voleo.”
— Viljem Šekspir

„Muškarac sanja o kompletnoj ženi. Žena sanja o kompletnom muškarcu. Ali ne shvataju da ih je Bog stvorio da jedno drugo učine kompletnim.”
Fjodor Dostojevski

„Ljubav ne postavlja suvišna pitanja, jer ako počnemo da mislimo, počinjemo i da se plašimo. To je neki neobjašnjivi strah i ne vredi ni da ga prevodimo u reči. Možda je to strah od prezira, od neprihvatanja, strah da se ne prekine čarolija. Izgleda smešno, ali je tako. Zato se takve stvari ne pitaju nego rade. Treba okušati sreću.”
Paulo Koeljo

„Vaš zadatak nije da tražite ljubav, nego samo da tražite i pronađete sve barijere u sebi koje ste izgradili protiv nje... ”
Mevlana Dželaludin Rumi

„Ako ćutiš, čuće te samo onaj ko te voli...”
— Mahatma Gandi

„Ko je bio voljen, zaboravio je. Uspomene imaju samo oni koji su voleli.”
— Duško Radović

„Govoriti o ljubavi, to je već pomalo voleti. Nikad žena ne govori o ljubavi s nekim koji joj se ne sviđa kao čovek, i kojeg nikad ne bi mogla voleti ili poželeti.”
Jovan Dučić

„Carolija prave ljubavi je u tome sto ne znamo kada će joj doci kraj.”

„Ljubav može da nadoknadi sve, a ljubav ne može ništa nadoknaditi.”

„Niko ti ne može biti tako stran kao čovek koga si nekad voleo.”

„Srce nema starackih bora.”

„U ljubavi i ratu sva su sredstva dozvoljena.”

„Ništa nije teško onome ko voli.”

„Ljubav je najplemenitija slabost uma.”

„Velika je stvar biti voljen, a tek kolika je voljeti.”

„Glavna stvar u životu je ljubav.”

„Ima stvari koje se nikada ne mogu sakriti, a to su: ljubav, kasalj i siromastvo.”

„Velike ljubavi su retke, kao sto su retka velika dela.”

„Prva ljubav je slicna prvome snegu - retko se zadrzi.”

„I u najmanjoj kolibi ima mesta za dvoje zaljubljenih.”