Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

10 citata iz knjige Tajna

03.08.2017

Moćne istine Tajne, Ronde Bern, mnogima su iz korena promenile život. Knjiga Tajna, zapravo su podsetnik svega onoga što smo pročitali u Tajni, 365 pouka za svaki dan u godini, koje bismo trebali ne samo da pročitamo, već i da živimo.

Tajna

Za vas izdvajamo deset odličnih citata iz knjige Tajna!

„Vi ste na savrŠenom mestu svog savršenog putovanja. Upravo ste tamo gde treba da budete, jer ste vi to izabrali. Zapravo, ne biste mogli biti savršeniji nego što ste sad.”

„Zakon je tačan, zakon je precizan, nepogrešiv, i kada se čini da ne funkcioniše, možete biti sigurni da Zakon nije taj koji greši. Greška može biti samo do osobe koja ga koristi. To je sjajno! Zar nije trebalo vežbati hodanje? Zar nije trebalo vežbati vožnju? Uz vežbu ste počeli hodati, uz vežbu ste počeli voziti. Vežba je sve što stoji između vas i svega ostalog!”

„Ne postoji veća dužnost ni obaveza od uzvraćanja dobroga dobrim.” – Ciceron

„Ljudi provode život jurcajući za svime i svačime u materijalnom svetu, a ne uspevaju da otkriju najveće blago od svih, ono koje se nalazi u njima samima. Zatvorite oči za spoljni svet. Usmerite svoje misli i reči prema svojoj unutrašnjosti. Gospodar u vama je ključ za sva blaga ovog sveta.”

„Čovek je proizvod svojih misli. Ono što misli, to i postaje.”

„Ako ste nesrećni zbog nečega spolja, bol se ne javlja zbog same te stvari, nego zbog vaše procene stvari; a to je nešto nad čime imate moć da ga obesnažite.” – Marko Aurelije Antonije Avgust

„Ko je kapetan vašeg broda? Znate da će brod, ako niko ne upravlja njime, biti nošen morskim strujama i da će se razbiti o stene. Zamislite svoje telo kao brod, svoj um kao motor, a sebe kao kapetana broda. Preuzmite komandu nad brodom tako što ćete iskoristiti snagu svog motora i upravljati motorom do željenog odredišta.”

„Mi smo ono što mislimo. Sve što jesmo proizilazi iz naših misli. Svojim mislima gradimo svet.” – Buda

„Svakog dana, ili barem jednom ili dva puta mesečno, odvojite nekoliko minuta i usredsredite se na to da se vidite radosni. Osetite se radosni. Zamislite samo radost koja je pred vama u životu i gladajte sebe kako se kupate u njoj. Dok to budete činili, Univerzum će pokrenuti sve ljude, okolnosti i događaje kako bi vam doneo tu radost. Ne možete biti radosni ako ste zabrinuti zbog novca, zdravlja, ili imate problema u odnosima sa prijateljima ili porodicom. Zato deponujte radost u banku Univerzuma sve češće možete. Nema investicije koja može biti vrednija od ove. Neka je radost sa vama.”

„Najveća revolucija naše generacije je otkriće da ljudska bića, promenom unutrašnjih statova svojih umova, mogu izmeniti spoljne aspekte svojih života.” – Vilijam Džejms

Ako želite bolje i više, potražite ovde knjigu Tajna, a ovde citate o životu, ljubavi i drugim temama.

Komentari