Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Bitka za kulturu ne prestaje! Objavljen spisak osoba koje nisu učlanjene u biblioteke!

01.04.2016

Nakon višemesečnog napornog rada svih nadležnih službi koje rade pod okriljem Ministartstva kulture, gradskih biblioteka i Republičkog zavoda za statistiku, načinjen je spisak osoba koje nikada nisu bile članovi biblioteka. Njihov rad su pratile žustre rasprave, pretežno van očiju javnosti.

Najnovija vest

Na spisku se nalaze sve osobe koje nikada nisu kročile na vrata neke od biblioteke - što je preko 4 miliona građana naše zemlje. Ovde se ne računa obavezno članstvo u bibliotekama - primera radi, članstvo za vreme školovanja.

Najveći otpor izradi ovog spiska pružile su estradne ličnosti i pojedine političke partije, smatrajući da je to narušavanje privatnosti pojedinca. Sa druge strane, mnogi kulturni radnici podržavaju ovaj čin u nadi da će se konačno pokazati pravo lice stanja kulture i kulturnih institucija u zemlji, uz poruku "Bitka za kulturu ne prestaje!".

IT sektor koji održava infrastrukturu i sajt gde se spisak nalazi, kažu da su se od jutros susreli sa nekoliko pokušaja hakerskog napada na njihov sistem, pretpostavljajući da je krajnji cilj bio brisanje spiska. Međutim, kako nadležni kažu, spisak je bezbedan jer je sačuvan u više kopija na različitim lokacijama.

Autor: S. T.

P.S. Srećan 1. april :)

Komentari