Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Predstavljena "Istorija kineske civilizacije"

25.10.2017

Jedinstven izdavački poduhvat, kapitalna četvorotomna "Istorija kineske civilizacije", koju je objavio "Albatros plus"

 Predstavljena "Istorija kineske civilizacije"

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je da je to izuzetan događaj za našu kulturu, jer je reč o tek trećem izdanju u svetu ovog dela, posle engleskog i japanskog. Ponekad zaboravljamo, naglasio je, da Evropa nije ništa drugo nego razmažena naslednica Azije, u okviru koje je kineska civilizacija najznačajnija. Kinezi su izmislili barut pre Evropljana, ali su ga koristili u sasvim drugačije svrhe. Ova zemlja se u 19. veku našla pod topovskom paljbom zapadnih sila, ali je uspela da se održi. Danas je Kina i u ekonomskom i u političkom smislu napravila veliki iskorak na svetskoj sceni, što ne bi bilo moguće da nije imala na šta da se osloni, svoju izuzetnu tradiciju. Kina je bila uvek za korak ispred ostalog dela čovečanstva, u šta će sada moći i da se uvere čitaoci ovog izdanja.

Direktor "Albatrosa plus" Jagoš Đuretić je napomenuo da se pune tri godine radilo na ovom projektu, koji je nastao prema engleskom izdanju, ali sa izvesnim ispravkama propusta koji su u njemu uočeni.

- U ovoj knjizi je sadržano sve što je u trajanju od nekoliko milenijuma stvorila ruka kineskog čoveka- rekao je Đuretić.

Predstavnik izdavačke kuće Pekinškog univerziteta Čang Hang je poručio da će čitaoci sada videti zašto je Kina - Kina i kakav je karakter Kineza. (Novosti)

Komentari