Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Službeni glasnik: Vratiti Sajmu kulturni značaj

03.11.2017

Javno preduzeće Službeni glasnik "moli, a ne uslovljava, organizatore Sajma knjiga, da pokrenu javnu debatu o tome kako da Sajam postane bolji".

Službeni glasnik: Vratiti Sajmu kulturni značaj

"U protivnom, ako ne postoji takva spremnost, prestati da izlaže, dajući, s druge strane, svaku podršku Sajmu i kolegama izdavačima, razumevajući da možemo imati drugačije viđenje kulturnog koncepta Sajma", saopštio je danas Kolegijum ove izdavačke kuće.

Službeni glasnik traži od "rukovodstvo Sajma da donese odluke strateškog karaktera: da li je to prodajna ili kulturna manifestacija, da li njen uspeh karakteriše broj prodatih karata ili broj programa, te da li će se demokratičnošću i pluralizmom i dalje smatrati da svako, ali baš svako, može da učestvuje u sajamskim programima i u konkurenciji za nagrade".

Pred oglašavanje Kolegijuma, direktor ovog JP Jelena Trivan javno je upozorila da "Službeni glasnik, koji važi za elitnog regionalnog izdavača, smatra da učešće ozbiljnih izdavača ima smisla samo ako se Sajmu knjiga vrati kulturni značaj, a da ukoliko se nastavi sa koncepcijom prodajnih tezgi, nema interesa da na njemu učestvuje."

Komentari