Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

vest o promociji muzičko-književnog izdanja antologije ume

21.10.2017

Поштовани, у прилици смо да представимо један не одвећ чест облик издања. Музичко-књижевно издање „Радости стварања“ представља антологију соло песама једног аутора, уједно и малу антологију песништва песама љубавних, песама мисаоних, песама за младе великих српских песника, и коначно малу ретроспективу рада извођача српске соло песме у периоду од 1974. до 2016. „упаковану“ у савремено издање тврдих корица и форму која уједињује музичко издање и књигу.

Музичко-књижевно издање “Радости стварања“ композитора Зорана Јовановића приредили су Академија уметности Нови Сад и Удружење “ Да се ИзвоЗди“. Избор соло песама на стихове великана српске поезије представља својеврсну антологију од 62 песме међу више од 200 соло песама овога аутора и настало је као резултат жеље за очувањем стваралаштва српске соло песме уз свесрдну подршку Академије уметности Нови Сад, Сокоја, Народне библиотеке Србије, песника и наследника песника, приватне компаније COM-4T, и бројних задужбина, институција културе и појединаца.

Луксузно издање је реализовано у тврдим корицама и 2 диска и 2 књижице са стиховима 62 песме великана српске поезије, приказаних у изворном облику, до публике ће доћи кроз ланце књижара у Србији и часописе о књижевности и музици.

Бројне песме, које су послужиле као основ за стварање соло песама из селекције, представљају капитална широко позната дела, а све песме значајно су остварење нашег песништва.

Издање поред едукативне ноте постигнуте приказаним стиховима обогаћеним сликама великих мајстора (Ороско, Пикасо, Мунх, Моро ... ) и кратким биографијама извођача, покушава да пружи својеврсно сведочење о плодном стваралачком периоду између 1970. и 1985. године, кога су обележили и бројни концерти српске соло песме , и да осврт на стваралаштво једног од најплодоноснијих композитора српске соло песме и на извођења уметника који су обогаћивали нашу музичку сцену у протеклих 40 година.

Нумере носе значајан уметнички печат 12 солиста, 4 пијанисте , 2 оркестра који су обележили 3 велика налета у којима су песме снимане и 2 реномирана инжењера звука.

О чврстој вези песничког и композиторског рада у 20. веку у Србији, као и о афирмацији наше музичке баштине говориће:

Проф.

Komentari