Piter Draker

Piter Draker (Peter F. Drucker) je profesor društvenih nauka i upravljanja preduzećima u Klermontovoj (Claremont) visokoj školi za postdiplomske studije u Kaliforniji koja je svoj centar za proučavanje upravljanja nazvala po njemu.

Rođen je u Beču 1909. godine. Obrazovao se u Austriji i Engleskoj. Odbranio doktorat u Nemačkoj u oblasti javnog i međunarodnog prava na univerzitetu u Frankfurtu. Od 1937. godine radi u SAD, prvo kao ekonomista, a kasnije kao konsultant za menadžment nekoliko najvećih kompanija u zemlji i svetu.

Tokom svoje šezdesetogodišnje profesionalne karijere, vešto je identifikovao poslovne trendove i beležio svoja vizionarska zapažanja. Uvodeći proučavanje preduzeća i društvenih organizacija u univerzitetske programe stekao je reputaciju korifeja američkog menadžmenta. Zahvaljujući studijama koje su poslovno obrazovanje pretvorile u nauku smatra se ocem savremenog menadžmenta. Poseduje šesnaest počasnih doktorata. Autor je trideset knjiga iz oblasti menadžmenta, ekonomije i društva.

Knjige koje je pisao(la) Piter Draker

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga