Agire, gnev božji

Agire, gnev božji
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Agire, gnev božji – veličanstvena freska o osvajanju Novog sveta i potrazi za mitskim Eldoradom u bespućima Amazonije, o tragičnom susretu Zapada s „tužnim tropima“, devičanski nedirnutim svetom južnoameričkih Indijanaca. Kroz ovaj nezaboravni roman-hroniku promiču halucinantni likovi Lopea de Agirea – konkistadora, buntovnika i tiranina – nestvarno lepe donje Ines, tanane devojčice Elvire i niza drugih čiji su životi i sudbine nerazmrsivo utkani u mitsku povest Zelenog kontinenta.

Smeštena u rajski i istovremeno demonski ambijent bujne tropske prirode, to je priča o putovanju i traganju, o ljubavi i strasti, pobuni i nasilju, ali i o težnji ka moći koja vodi u propast, ludilo i smrt, prerastajući u univerzalnu metaforu zla, o čijoj nam neprolaznoj aktuelnosti upečatljivo svedoči i proteklo stoleće.

Ovaj fascinantni roman nadahnuo je nemačkog reditelja Vernera Hercoga da snimi jedan od svojih najboljih filmova.

Komentari čitalaca o knjizi "Agire, gnev božji"

Upišite komentar...

Ramon H. Sender, biografija

Ovaj autor је bio jedan od najuticajnijih španskih pisaca. Rođen je u Kalameri, u pokrajini Aragon u Španiji. Posle učešća u špansko-marokanskom ratu, 1910. i 1920. godine, preselio se u Madrid i tamo pisao za novine El Sol. Bio je anarhista, pa potom komunista, ali posle španskog građanskog rata napušta svoje ideologije i seli se u Francusku. Za vreme vladavine Kardenasa u Meksiku kao i mnogi intelektualci i naučnici toga vremena, i on utočiste nalazi tamo. Od 1948. do 1972. godine živeo je u Americi. Posle kratkog povratka u Španiju, um...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga