Američki psiho

Američki psiho
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Patrik Bejtmen je lep, visokoobrazovan, inteligentan. Preko dana radi kao veoma uspešan biznismen na Vol Stritu. Međutim, njegove noći sasvim su drugačije. Tada se on pretvara u monstruoznog serijskog ubicu, koji svoje žrtve ubija na načine tako okrutne da zdravom razumu ostaju potpuno nedokučivi. Sa svojih 26 godina, on doživljava ostvarenje sopstvenog Američkog sna.

Bret Iston Elis je već objavljivanjem svog prvog romana Manje od nule, stekao reputaciju enfant terrible-a američke književnosti, ali Američki psiho uzburkao je javnost toliko da je ovaj roman postao delo oko kojeg su se najviše lomila koplja kritičara i čitalaca u poslednjih 20 godina.

 

“Prvi roman nakon mnogo godina koji dotiče neke teme svojstvene Dostojevskom… Elis pokazuje starijim piscima gde se nalaze kazaljke na satu.”
Norman Majler – Vanity Fair

“Sjajan roman. Ono što je Emerson rekao za genijalnost, da ona zapravo predstavlja povratak potisnutih misli, na potpuno izopačen način važi i za Američkog psiha. Izdavanje ove knjige pratila je tolika bura, da mi se čini da u istoriji američke književnosti nije bilo ničeg sličnog.”
Majkl Tolkin

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Američki psiho".

Komentari čitalaca o knjizi "Američki psiho"

Upišite komentar...

Bret Iston Elis, biografija

Bret Iston Elis je rođen 1964. u mestu Šerman Ouks u San Fernando dolini, gde je i odrastao. Otac Robert Martin Elis je bio preduzimač, a majka Dejl Elis, domaćica. Bret je odrastao u stabilnoj i imućnoj porodici. Roditelji su mu se razveli 1982. godine.  Elis ima još dve sestre. Ranih osamdesetih glavni predmet njegovih interesovanja bila je muzika. Kao student koledža Benington svirao je klavijature u nekoliko lokalnih new wave bendova, da bi kasnije pod uticajem Hemingvejeve proze počeo da se razvija kao pisac. Prema sopstvenom priznan...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Bret Iston Elis

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga