Astrea

Astrea
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Holandija četrdesetih godina sedamnaestog veka. Susreću se dva kraljevska prognanika – Elizabeta od Bohemije, kći Džejmsa I od Engleske, i Omoloju Pelagijus od Ojoa, nekada prestolonaslednik kraljevine Joruba, a sada oslobođeni rob sa neobičnim moćima. Elizabeta i Pelagijus se zaljubljuju jedno u drugo i krišom venčavaju. Elizabeta u tajnosti rađa sina, Baltazara Stjuarta, koga oboje vide kao buduću novu nadu.

Roman Džejn Stivenson Astrea godi i glavi i srcu. To je krajnje uverljiva slika života i političkih spletki sedamnaestog veka, ali i beskrajno dirljiv prikaz jedne neobične, čarobne ljubavne veze.

 

"Potpuno opčinjavajuća ljubavna priča... Zadivljuje temeljnost opisa epohe, koji verno prikazuju uzavrelu Evropu četrdesetih godina sedamnaestog veka. Ljubavna veza - telesna i duhovna, snažna a ipak izvanredno prefinjena - dostiže, međutim, bezvremenost."

Image Magazine

 

"Astrea, drugi po redu roman Džejn Stivenson, van svake sumnje dokazuje da talenat koji joj je doneo tolike pohvale za prvi roman nije bio samo kratkotrajni blesak."

Daily Mail

"Savršeno uverljiva... Dirnula me je i očarala ova priča o zabranjenoj ljubavi. Astrea je prvi deo trilogije i unapred se radujem sledećim dvema knjigama ove zadivljujuće uspešne spisateljice.Stvorila je jednu od onih retkih fikcija u kojima se i razumu i osećanjima daje podjednaka težina."

Sunday Telegrapf

 

 

 

 

 

 

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Astrea".

Komentari čitalaca o knjizi "Astrea"

Upišite komentar...

Džejn Stivenson, biografija

Džejn Stivenson je rođena u Londonu gde je provela deo života, ali je odrastala i u Pekingu i Bonu. Predaje knjževnost i istoriju na Univerzitetu u Aberdinu. Autor je zbirke novela u četiri nastavka Nekoliko prevara, romana Londoski mostovi koji je proglašen za misteriju godine po izboru Los Anđeles tajmsa, i odlično ocenjene istorijske trilogije koju sačinjavaju Snežna kraljica, Kralj senke i Carica poslednjeg dana. Živi u predgrađu Aberdina u Škotskoj.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga