Bel kanto

Bel kanto
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

DOBITNIK PEN/FOKNER NAGRADE ZA 2002. GODINU

 

NAGRADA ORINDZ ZA 2002. GODINU

"Ovo je onaj retki dragulj – roman visoke literarne vrednosti koji ne možete ispustiti iz ruku."

The Times

 

Kidnaperi napadaju internacionalni skup koji se održava u siromašnoj latinoameričkoj zemlji. Na njihovu žalost, predsednik države, zbog kojeg su ovu akciju i izveli, ostao je kod kuće kako bi gledao svoju omiljenu seriju. Prepad prerasta u opsadu i najraznovrsniji likovi počinju da dele zajedničku sudbinu. Među njima su prelepa američka operska diva, japanski industrijalac koji je njen najveći obožavatelj i njegov prevodilac Gen. Dva para potpuno različitih ljudi zaljubljuju se i užasno utamničenje pretvara se u raj na zemlji.

 

"Šokantno. Samouvereno i sigurno ona ubrzava i usporava ritam pripovedanja kako bi obuhvatila i munjevite bleskove brutalnosti i razvučene sate tamničke utučenosti. Senzibilitet romana varira između visprene duhovitosti i suptilne i setne zapitanosti o prirodi čežnje i žudnje."

Guardian

 

"BEL KANTO je roman koji govori o ljubavi u svim njenim vidovima: romantičnoj ljubavi, bračnoj ljubavi i dubokoj i sveprožimajućoj ljubavi prema lepom. En Pačet piše tako oštroumno, duhovito i toplo."

Džejn Hamilton

 

"Napet roman, sjajnog ritma, ispripovedan s velikom emotivnom delikatnošću, krunisan snažnim, neočekivanim završetkom. Ne verujem da ćete ustati dok ga ne završite."

The Times

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Bel kanto".

Komentari čitalaca o knjizi "Bel kanto"

Upišite komentar...

En Pačet, biografija

En Pačet rođena je kao najmlađe dete bolničarke i policajca, 1963. u Los Anđelesu. Sa šest godina se sa majkom i sestrom seli u Nešvil. Pisanjem počinje da se bavi na koledžu, gde pohađa nastavu kreativnog pisanja zajedno sa Alenom Gurganusom, Raselom Benksom i Grejs Pejli, svim kasnije cenjenim i poznatim autorima. Prvu priču prodaje časopisu Paris. Potom odlazi na studije u University of Iowa Writers Workshop, najpoznatiji rasadnik američkih pisaca. Prvo priznanje En Pačet dobija 1990. od Univerziteta umetnosti u Provinstaunu, u državi ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga