Biblija otrovne masline

Biblija otrovne masline
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

 

 U NAJUŽEM IZBORU ZA NAGRADU ORINŽ

“Ovaj snažan roman je zapravo priča o grehu i iskupljenju, kao i o ‘mračnim neophodnostima’ istorije”
New York Times

Biblija otrovne masline je priča koju pripovedaju supruga i četiri kćeri hrišćanskog propovednika koji ih vodi na misiju u Belgijski Kongo 1959. godine. Sa sobom nose ono što smatraju da će im biti potrebno, ali ubrzo će shvatiti da ih u Kongu očekuje mnogo toga za šta nisu bili pripremljeni. Čitava porodica upada u vrtlog istorijskih događaja koji će se prelamati kroz njihove živote. Ono što sledi je uzbudljiva saga o propasti i oporavku koja se proteže kroz tri decenije.

“Moćno... Kingsolverova je nadarena čarobnica reči”
Time

“Nema mnogo ambicioznih, uspelih i lepih romana. Srećom, dobili smo jedan takav u “Bibliji otrovne masline”. Ovaj očarani kritičar ne zna odakle bi mogao da počne”
Washington Post

“Tragično i izvanredno… Roman koji spaja nesvakidašnja iskustva sa starozavetnim ritmovima proročanstava i prokletstava.”
USA Today

“Moćna nova epopeja… Beskrajno mirnim rukama je od bodljikavih niti religije, politike, rase, greha i iskupljenja izatkala užasnu lepotu.”
Los Angeles Times

Komentari čitalaca o knjizi "Biblija otrovne masline"

Upišite komentar...

Barbara Kingsolver, biografija

Barbara Kingsolver je autorka sedam beletrističkih dela, uključujući romane Biblija otrovne masline, Bujno leto, Životinjski snovi i Drveće graška, kao i knjiga poezije, eseja i kreativne dokumentarističke književnosti. Roman Biblija otrovne masline zadržao se na američkoj nacionalnoj listi bestselera više od godinu dana i osvojio mnogobrojne književne nagrade u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi takođe su objavljivani u mnogim književnim antologijama i časopisima. Njena najnovija knjiga jeste izuzetno uticajan bestseler Životinja, biljk...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Barbara Kingsolver

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga