Bliznakinje sa Hajgejta

Bliznakinje sa Hajgejta
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

„Izvanredni likovi ovom romanu zasigurno će obezbediti dug boravak na listama bestselera.“ - Telegraph

„Jedinstveni likovi i majstorski opisi Londona kakvog ga samo možete poželeti čine ovu knjigu domišljatom i veoma šarmantnom.“ - Daily Mail

Šest godina posle vrtoglavog uspeha Vremeplovčeve žene, Odri Nifeneger vraća se sa izuzetnim i nezaboravnim romanom, koji počinje pismom čiji će sadržaj izmeniti sudbine glavnih junaka. Džulija i Valentina Pul su pomalo neobične dvadesetpetogodišnje Amerikanke naizgled nezainteresovane za studiranje, traženje posla, ili za bilo šta izvan njihovog ušuškanog doma u čikaškom predgrađu. Jednog jutra primiće pismo od advokata koji ih obaveštava da je Elspet Noblin, njihova tetka koju nikada nisu upoznale, preminula i ostavila im svoj stan u Londonu. Ipak, postoje dva uslova da ostvare pravo na nasledstvo: da u kući žive najmanje godinu dana pre nego što odluče da je prodaju i da njihovi roditelji nikada ne uđu u kuću.

Devojke se sele u Elspetin stan, koji se graniči s grobljem Hajgejt. Shvataju da su stanari te zgrade čudni: Martin, genijalni, šarmantni sastavljač ukrštenica, pati od teškog oblika opsesivno-kompulzivnog poremećaja; Marajke, Martinova posvećena ali zarobljena žena; Robert, Elspetin neuhvatljivi ljubavnik, istoričar groblja. Kako devojke bivaju uvučene u napete živote tetkinih suseda, tako otkrivaju da je mnogo šta živo na Hajgejtu, uključujući – možda – njihovu tetku, koja kao da ne može da ostavi svoj stari stan i život za sobom.

Ovo je roman koji ispreda čarobnu priču o ljubavi i identitetu, o tajnama i sestrinstvu, i o istrajnosti života – čak i nakon smrti.

Komentari čitalaca o knjizi "Bliznakinje sa Hajgejta"

Upišite komentar...

Odri Nifeneger, biografija

Odri Nifeneger bavi se vizuelnim umetnostima i profesorka je interdisciplinarne umetnosti knjige pri Centru za knjigu i papir koledža Kolumbija u Čikagu, gde predaje pisanje, štampanje knjiga i produkciju luksuznih izdanja.Svoja umetnička dela izlaže u galeriji Printvorks u Čikagu.Vremeplovčeva žena njen je prvi roman.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Odri Nifeneger

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga