Bog u boci

Bog u boci
Oblast:Razno
Izdavač:Nova knjiga

Knjiga ,,Bog u boci" sadrži dve priče u dramskoj formi - ,,Peraški goblen" i ,,Trojica" koje su zasnovane na istorijskim događajima i ličnostima iz XIX veka u Boki Kotorskoj.
Prva priča govori o Peraštanki Jacinti Kunić koja je poput Penelope godinama čekala povratak muža sa mora i vezla goblen, na kome je kosu Gospe i anđela vezla sopstvenom kosom.
Druga priča govori o tragičnim sudbinama poznate muške trojke u Boki Kotorskoj - braće Kostića koji su svi bili zaljubljeni u istu ženu.
Nikola Malović jedan je od najnagrađivanijih modernih pisaca na prostorima bivše Jugoslavije.

Komentari čitalaca o knjizi "Bog u boci"

Upišite komentar...

Nikola Malović, biografija

Nikola Malović rođen je 1970. u Kotoru. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjigu kratkih priča Poslednja decenija, novele u dramskoj formi Kapetan Vizin – 360 stepeni oko Boke, Peraški goblen, i preko 2.200 tekstova. Priče su mu prevođene na ruski, engleski, poljski i bugarski. Nagrade „Borislav Pekić“, „Laza Kostić“, potom „Majstorsko pismo“ (za životno dјelo), „Lazar Komarčić“ i Oktobarsku nagradu grada Herceg Novog – dobio je za roman Lutajući Bokelj (Laguna, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014). Kompletan je ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Nikola Malović

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga