Bujno leto

Bujno leto
Oblast:Ljubavni romani
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Spoj zadivljujuće veštine, enciklopedijskog znanja o prirodi, savršenstva detalja i strasne posvećenosti svemoćnoj prirodi... Barbara Kingsolver je pisac kojeg su čitaoci upoznali i zavoleli, i čitaćemo je dokle god nam bude poklanjala svoje bogate darove."
San Francisco Chronicle

Najnoviji roman Barbare Kingsolver (autor nagrađivanog bestselera Biblija otrovne masline) je oda životu u njegovim izvornim oblicima, koja slavi bujnost kako ljudske, tako i prirode uopšte. U njoj se, smeštene u planinama i na farmama južne Apalačije, prepliću tri priče o ljubavi među ljudima. Tokom jednog kišnog leta, junaci ove priče suočavaju se sa mnogobrojnim problemima, ali ipak uspevaju da pronađu izgubljene međusobne veze, kao i povezanost sa biljkama i životinjama s kojima neizbežno dele svoj životni prostor.

"Poučno i zanimljivo... Odiše dubokom mudrošću i strašću autora."
New York Times

"Topla, prefinjeno napisana knjiga, protkana izuzetnim znanjem i razumevanjem čuda sveta oko nas."
Newsweek

"Izuzetno darovito napisano; puno uspelih detalja... zrači sa gotovo svake strane."
Wall Street Journal

"Senzualno i intrigantno."
Newsday

"Duboko inspirativan roman koji odiše seksualnošću."
Boston Herald

Komentari čitalaca

Čudo kako tri žene različite starosti, sudbine, izgleda, uopšte socijalnog miljea, mogu da se dese na geografski malom prostoru, ne znajući jedna za drugu, a da su sve vreme na istom talasu prirodnosti, sklada sa prirodnim okruženjem i ljubavi za živo. Još je veće čudo ako sebe prepoznate u sve tri. To se meni desilo.

pošiljalac curcul

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Bujno leto".

Komentari čitalaca o knjizi "Bujno leto"

Upišite komentar...

Barbara Kingsolver, biografija

Barbara Kingsolver je autorka sedam beletrističkih dela, uključujući romane Biblija otrovne masline, Bujno leto, Životinjski snovi i Drveće graška, kao i knjiga poezije, eseja i kreativne dokumentarističke književnosti. Roman Biblija otrovne masline zadržao se na američkoj nacionalnoj listi bestselera više od godinu dana i osvojio mnogobrojne književne nagrade u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi takođe su objavljivani u mnogim književnim antologijama i časopisima. Njena najnovija knjiga jeste izuzetno uticajan bestseler Životinja, biljk...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Barbara Kingsolver

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga