Crni glas za belu hartiju: sedam radio-drama o srpskim piscima

Crni glas za belu hartiju: sedam radio-drama o srpskim piscima
Oblast:Razno
Izdavač:RTS

U ovoj knjizi prikazane su radio-drame sa srpskim piscima kao junacima. To su: Bora Stanković, Emanuil Janković, Milan Rakić, Brana Cvetković, Milutin Uskoković, Branko Ćopić i Svetozar Ćorović.
Ovi pisci bili su istinski heroji vremena koja im nikako nisu bila naklonjena, a uprkos kojih su stvorili dela koja ih čine besmrtnim. Baveći se velikim patnjama i malim radostima srpskih pisaca, autor se upoznao sa veličinom modernosti njihove umetnosti i bedom sveta koji ih je uglavnom prezirao.

Komentari čitalaca o knjizi "Crni glas za belu hartiju: sedam radio-drama o srpskim piscima"

Upišite komentar...

Vule Žurić, biografija

Vule Žurić je rođen u Sarajevu 1969. Do sada je objavio knjige priča: Umri muški, 1991, Dvije godine hladnoće, 1995, U krevetu sa Madonom, 1998, Valceri i snošaji, 2001 i Mulijin ruž, 2003, romane: Blagi dani zatim prođu, 2001, Rinfuz, 2003, Tigrero, 2005, Crne ćurke i druga knjiga crnih ćurki, 2006, Mrtve brave, 2008. i Narodnjakova smrt, 2009. Autor je radio-drama: Omča od hartije, posvećene životu i smrti Bore Stankovića, Čovek bez peripetija, posvećene Milanu Rakiću, Ostrvo Uskoković, posvećene Milutinu Uskokoviću, Crni glas za belu h...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vule Žurić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga