Danteova zamka

Danteova zamka
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Venecija, 1756... U jednom pozorištu dogodilo se surovo ubistvo – žrtva je raspeta na krstu. Dužd oslobađa Pjetra Viravoltu, avanturistu i zavodnika, koji je trunuo u tamnici sa Kazanovom, da bi sa drugim istražiteljima Republike ispitao i razrešio zločin.

Istraga vodi do Lučane, ljubavnice uglednog venecijanskog senatora; onda do Spadetija, majstora staklara sa Murana; zatim i do Kafelija, izmučenog sveštenika crkve San Ðorđo Mađore... Posle Kafelijeve smrti Pjetro saznaje da postoji sekta koja predstavlja pretnju čudesnom gradu. Uronivši u Danteovu Božanstvenu komediju, on otkriva osnovno pravilo po kome se događaju ubistva: ona zapravo predstavljaju kazne za grešnike iz devet krugova Danteovog Pakla... i razrešiće se pojavom samog Lucifera!

Sve do vrhunca u kovitlacu karnevala, radnja ovog romana prepuna je dramatičnih obrta, političkih spletaka, mistike, ali i dogodovština nepopravljivog zavodnika. Danteova zamka je uzbudljiv spoj trilera i pustolovnog romana, za ljubitelje žanra prava poslastica.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Danteova zamka".

Komentari čitalaca o knjizi "Danteova zamka"

Upišite komentar...

Arno Delaland, biografija

Arno Delaland (1969) piše romane, ali i filmske scenarije i pozorišne komade. Kao romanopisac debitovao je sa nepunih trideset godina i već taj prvi roman preveden je na nekoliko jezika. Danteova zamka je Delalandov četvrti roman, a u februaru 2006. objavio ga je, kao i sve prethodne, prestižni francuski izdavač Grase.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga