Darvinove nagrade

Darvinove nagrade
Oblast:Komedija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

SVETSKI BESTSELER 2001. godine

U slavu onih pojedinaca koji su obezbedili dugotrajni opstanak naše vrste time što su se uklonili iz banke gena na veličanstveno glup način.

“Samo su dve stvari večite – kosmos i ljudska glupost, mada za kosmos i nisam toliko siguran.”

Albert Ajnštajn

Prozvane po Čarlsu Darvinu, rodonačelniku evolucije, Darvinove nagrade se dodeljuju onima koji unapređuju našu banku gena time što sebe uklanjaju iz iste, pokazujući pritom koliko je zdrav razum dalek pojam za neke.

Upoznajte rasejanog teroristu koji otvora pismo-bombu koje mu se vratilo zbog nedovoljne poštarine. Divite se lopovu koji krade električne vodove ne isključivši pre toga napon. Ostanite zaprepašćeni pred nesuđenim pilotom koji leti u svojoj baštenskoj stolici okačenoj na helijumske balone pravo u koridore vazdušnog saobraćaja. I učite od čoveka koji zaviruje u kantu s benzinom pomoću svog upaljača. Svi su oni ušli u konkurenciju za Darvinove nagrade kada su se njihovi postupci okončali veličanstvenim nedaćama.

“Svet ne postaje pametniji. Morate da se pomirite s glupošću i učinite da ona radi za vas.”

Frenk Zapa

“Ako sve drugo propadne, besmrtnost se uvek može steći spektakularnom greškom.”

Ekonomista Džon Kenet Galbrajt

Knjiga je proistekla iz ogromne popularnosti sajta www.darwinawards.com

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Darvinove nagrade".

Komentari čitalaca o knjizi "Darvinove nagrade"

Upišite komentar...

Vendi Nortkat, biografija

Vendi Nortkat studirala je molekularnu biologiju na univerzitetu Berkli, a zatim je radila u laboratoriji za neuronaučna ispitivanja na univerzitetu Stanford. Pokrenula je arhivu Darvinove nagrade na Stanfordovom veb-sajtu i elektronskom poštom slala priče malom broju prijatelja. Kada se zasitila nastavničkog posla, zaposlila se u kompaniji koja je radila na proizvodnji lekova protiv dijabetesa i raka i uporedo nastavila da radi na Darvinovoj nagradi. Konačno je privlačnost Interneta postala prejaka i Vendi je napustila svoje obaveze u la...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vendi Nortkat

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga