Deca i odabrane pripovetke

Deca i odabrane pripovetke
Oblast:Priče i pripovetke
Izdavač:Pčelica

Odabrane pripovetke za decu našeg najznačajnijeg pisca 20. veka i dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1961. godine.
Andrić piše o celoj istoriji jednog naroda: o prošlosti, o ljudima, društvu i sudbinama sa naše teritorije. Daje realističke prikaze određenih epoha, kao i psihološka proživljavanja čoveka.
Odabrane pripovetke: Kula, U zavadi sa svetom, Mila i Prelac, Deca, Prozor, Knjiga, Aska i vuk, Mustafa Madžar, Priča o vezirovom slonu, Most na žepi, Smrt u Sinanovoj tekiji, Anikina vremena, Mara Milosnica, Put Alije Đerzeleza, Priča o Kmetu Simanu.

Komentari čitalaca o knjizi "Deca i odabrane pripovetke"

Upišite komentar...

Ivo Andrić, biografija

Ivo Andrić je bio književnik i diplomata Kraljevine Jugoslavije. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine za roman Na Drini ćuprija (1945). Bio je član Srpske akademije nauka i umetnosti. Rođen je 9. oktobra 1892. godine u Dolcu pored Travnika u tadašnjoj Austrougarskoj. Matične knjige kažu da mu je otac bio Antun Andrić, školski poslužitelj, a mati Katarina Andrić (rođena Pejić). Detinjstvo je proveo u Višegradu gde je završio osnovnu školu. Andrić 1903. godine upisao je sarajev...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga