Dictionary of the Khazars

Dictionary of the Khazars
Oblast:Razno
Izdavač:Dereta

Ilustrovano izdanje ,,Hazarskog rečnika" na engleskom jeziku.

,,Hazarski rečnik" je roman leksikon u 100.000 reči podeljen na više odrednica. Ovaj roman je 1984. godine dobio NIN-ovu nagradu za najbolji roman u Jugoslaviji, a New York Times ga je uvrstio među sedam najlepših književnih dela objavljenih u SAD 1988. godine.
Roman o sudbini jednog naroda koji je nestao, zajedno sa njegovom mitologijom, istorijom i kulturom. Nekada moćno Hazarsko carstvo iščezlo je sa istorijske pozornice, ali je upravo ovaj Pavićev roman zaslužan za to što su danas Hazari ipak poznatiji.

Komentari čitalaca o knjizi "Dictionary of the Khazars"

Upišite komentar...

Milorad Pavić, biografija

Milorad Pavić je rođen u Beogradu 15. oktobra 1929. godine. Bio je srpski prozni pisac, istoričar srpske književnosti 17-19. veka, stručnjak za barok i simbolizam, prevodilac Puškina i Bajrona, profesor univerziteta. On je naš evropski Borhes jer u svojim delima - unoseći u njih naučno i fantastično - oblikuje prozne forme i umetničke svetove koji ne prestaju da zbunjuju i plene čitaoce svuda u svetu. Umro je u Beogradu, 30. novembar 2009. godine. Bio je član Srpske akademije nauka i umetnosti od 1991. ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga