Dinosaurusi pre mraka

Dinosaurusi pre mraka
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

»Joo« prošaputao je. »Voleo bih da istinski vidim p t e r a n o d o n a.«
Tako je Džek uzdahnuo jedne letnje večeri u sumrak, dok je listao veliku knjigu o dinosaurusima. Sedeo je u drvenoj kućici punoj knjiga, sakrivenoj u krošnji najvećeg hrasta u šumi.
Džek, koji je voleo istinske stvari i njegova mlađa sestra Eni, koja je volela zamišljene stvari, zajedno su otkrili zašto je kućica bila čarobna: kada nad nekim prizorom u knjizi u kućici naglas poželiš da u njemu učestvuješ, želja ti se ostvari. Čarolija kućice premesti te na ovo isto mesto u Žapčevom Rukavcu u Pensilvaniji, ali u neko drugo vreme, sa drugim junacima i pravilima.
Tako se i Džekov uzdah obistinio – obreo se u Dolini dinosaurusa pre 65 miliona godina.
Kako izgleda kad stvarno letiš na leđima pteranodona, kako kad ga miluješ po kresti, kako majke u koloniji dinosaurusa čuvaju iz jajeta tek izlegle mladunce, kako se oglašavaju kad naidje opasnost, kako da nadmudriš zlo veće od kamiona - tiranosaurus reksa, kako da posle putovanja u daleku prošlost stigneš kući na vreme na večeru, čemu služi medaljon sa ukrasnim slovom M...sve to i još mnogo više o džinovskim čudovištima saznaćeš ako pročitaš knjigu Dinosaurusi pre mraka.

Komentari čitalaca o knjizi "Dinosaurusi pre mraka"

Upišite komentar...

Meri Poup Ozborn, biografija

Meri Poup Ozborn je autor preko pedeset knjiga i bavi se pisanjem više od dvadeset godina. Prvi put je počela da piše o jedanaestogodišnjoj devojčici čije su dogodovštine bile i njene lične. Njen čuveni serijal Čarobna kućica na drvetu putuje kroz vreme u kome žive dinosaurusi, vitezovi, mumije, pirati i nindže, i odlazi u tropske šume, stiže do Meseca, koralnih grebena, posećuje američke Indijance, Afriku i Arktik. Zahvaljujući ovom serijalu proputovala je škole širom Amerike i upoznala se sa hiljadama dece. Zajedno sa njima je otkrila d...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga