Đavolji nakot

Đavolji nakot
Oblast:Poezija
Izdavač:Laguna

Interpretacija Šekspirovog komada ,,Bura".
Feliks je bio na vrhuncu svoje moći. Kao direktor Mejkšiveg pozorišnog festivala, uspevao je da oduševi i zaprepasti publiku svojim produkcijama. Sada postavlja scenu Buru kakva do sad nije viđena. Ona će doprineti njegovoj reputaciji.
Takav je bio njegov plan. Međutim, desilo se nešto što nije planirao. Posle neočekivanog čina izdaje, Feliks živi u izganstvu, progonjen uspomenama na voljenu, izgubljenu kćerku. U izgnanstvu on sprema osvetu.
Posle dvanaest godina pruža mu se prilika u vidu pozorišnog kursa u obližnjem zatvoru. Tu se sa svojim glumcima zatvorenicima konačno postavlja ,,Buru" na pozornicu. Postaviće zamku izdajnicima i stvoriće čaroliju - građu od koje se prave snovi.

Komentari čitalaca o knjizi "Đavolji nakot"

Upišite komentar...

Margaret Atvud, biografija

Margaret Atvud rođena je 1939. u Otavi. Zahvaljujući obrazovanim roditeljima, već sa četiri godine je naučila da čita i piše. Pod njihovim uticajem (Atvudova je osnovno obrazovanje stekla u roditeljskoj kući) postala je posvećena čitanju i razvila je snažno interesovanje za pisanje. Već u srednjoj školi objavljivala je pesme, međutim presudnu ulogu u njenom literarnom razvoju odigrao je Nortrop Fraj, profesor engleskog jezika na koledžu koji je Atvudova pohađala. Tada istaknuti književni kritičar, Fraj je isticao vrednosti zanemarene kana...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Margaret Atvud

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga