Doktor Džekil i mister Hajd

Doktor Džekil i mister Hajd
Oblast:Beletristika
Izdavač:Lom

,,Doktor Džekil i gospodin Hajd" je roman o dvojniku koji je izvršio veliki uticaj na književnost XX veka, posebno na žanr fantastike i misterije, kao i na proučavanje nesvenog dela ljudske duše.
Roman je poslužio kao inspiracija i uzor mnogim kasnijim autorima, i doživeo je niz televizijskih i filmskih ekranizacija. To potvrđuje vrednost ovog Stivensonovog dela u kome je ideja o dvojakoj čovekovoj prirodi potpuno materijalizovana u vidu dva tela jedne iste duše.

Komentari čitalaca o knjizi "Doktor Džekil i mister Hajd"

Upišite komentar...

Robert Luis Stivenson, biografija

Robert Luis Stivenson rođen je u Edinburgu u Škotskoj 1850. Pisao je fantastične i avanturističke priče poput Doktor Džekil i gospodin Hajd i Crna strela, prema kojima su snimljeni filmovi i koji su prerađeni u priče za decu. Veoma cenjen, kako u svoje vreme tako i danas, izvršio je ogroman uticaj na pisce kao što su Borhes, Džozef Konrad i Grejem Grin. Stivenson je napisao Ostrvo s blagom kad je video da njegov nećak vodenim bojama slika mapu ostrva. Počeo je da smišlja imena za ostrvo: Ostrvo kostura, Brdo Durbin, dok naposletku nije, u...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Robert Luis Stivenson

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga