Dušanova kletva

Dušanova kletva
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Na spomeniku caru Dušanu, ispred Palate pravde, pronađena je kesa za đubre i u njoj odsečena ruka. Ispostaviće se da je ruka pripadala čoveku koji je tri puta bio u zatvoru zbog silovanja. Novinar Novak Ivanović kreće u potragu za počiniocima ovog čudnog ubistva.
Sumnja pada na društvo Dušanovi sledbenici, koje se zalaže za primenu zakona kao u vreme vladavine cara Dušana ,,oko za oko, zub za zub". Članovi društva su braće, sestre, roditelji i prijatelji silovanih žena. Da li su Dušanovi sledbenici društvo osvetnika ili udruženje koje pokušava da probudi savest zemlje u tranzicji?
Novak kreće iz Beograda ka Kosovu nakon što dobije informaciju da će devojke u minibusu završiti kao prostitutke u noćnim klubovima i bordelima na Kosovu. U Manastiru Sveti Arhangeli sreće monaha Onufrija, koji mu govori o Dušanovoj kletvi na potomstvo.

Komentari čitalaca o knjizi "Dušanova kletva"

Upišite komentar...

Vanja Bulić, biografija

Vanja Bulić (1947) čitav radni vek je proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima. Za televiziju je uradio više od dve i po hiljade jednočasovnih emisija, a pisao je za gotovo sve prestižne listove nekadašnje Jugoslavije. Radio je dokumentarne filmove (Državni radnik, Crveni barjak Filipa Filipovića), scenarista je tri TV serije (Jugovići – RTS, Javlja mi se iz dubine duše – TV Košava i Drugo stanje – BK TV). Koscenarista je dugometražnog filma Lepa sela lepo gore i scenarista filma Drugo stanje. Napisao je zbirke priča: Kako sam...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vanja Bulić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga