Džoni je krenuo u rat

Džoni je krenuo u rat
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652114894
 Odlomak iz knjige

„Potresna knjiga nesvakidašnje emocionalne snage.“ - Washington Post

Bio je to rat koji će značiti kraj svih ratova, globalna borba koja će konačno doneti svet bezbedan za demokratiju – po svaku cenu. No jedan američki vojnik je platio cenu koja prevazilazi sve granice. A u tom unakaženom mesu koje je nekada bilo vizija mladosti sad živi duh koji ne može da prihvati u šta se svet pretvorio.

Postavši bestseler odmah po prvom objavljivanju 1939, ovo Trambovo surovo, duboko potresno remek-delo o strahotama Prvog svetskog rata briljantno je kristalizovalo beskompromisnu bezdušnost rata i kasnije postalo najuticajniji protestni roman vijetnamske ere. Propraćena snažnim novim predgovorom Sindi Šijan, knjiga Džoni je krenuo u rat – neosporivi klasik antiratne književnosti – aktuelnija je no ikad.

„Snažna, slikovita knjiga koja otvara oči.“ - Majkl Mur

„Trambo vodi ovu priču gotovo bez zastanka i interpunkcije, s besom koji je ravan živoj reči.“ - New York Times

„Knjiga koju nijedan čitalac nikada neće zaboraviti.“ - Saturday Review

Komentari čitalaca o knjizi "Džoni je krenuo u rat"

Upišite komentar...

Dalton Trambo, biografija

Dalton Trambo (9. decembar 1905 – 10. septembar 1976) svrstava se među najplodnije i najznačajnije književnike svog doba. Našavši se među čuvenom „holivudskom desetoricom“, optužen za navodno pripadništvo komunističkom pokretu, odbio je 1947. da se brani pred Odborom predstavničkog doma za antiameričke delatnosti. Pošto je stavljen na spisak ozloglašenih u filmskoj industriji i osuđen za preziran odnos prema Kongresu, odslužio je zatvorsku kaznu od jedanaest meseci. Roman Džoni je krenuo u rat, najhvaljenije Trambovo delo, dobio je 1939. ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga