Elita ubica

Elita ubica
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0998-2
 Odlomak iz knjige

Priča o Anđelima, grupi dobrovoljaca koja je rešila misteriju ubistava pripadnika SAS-a koju policija nije mogla da reši.

Anđeli

Odbor, inače poznat kao Anđeli „jer im je dodir lak kao pero“, bio je dobrovoljna grupa koja obezbeđuje zaštitu i jednostavnu pravdu bivšim pripadnicima SAS-a i njihovim porodicama. Kada budu saznali za povezana ubistva bivših pripadnika SAS-a posvećuju se rešavanju zločina koje policija ne može da reši.

Klinika

Klinika je samostalna organizacija plaćenih ubica. Neko iz Klinike ubio je četvoricu nekadašnjih britanskih vojnika.

Ubistvo

Amr bin Isa, šeik jednog omanskog plemena, izgubio je četiri sina u građanskim ratovima. Iako mu tradicija nalaže da osveti njihovu smrt, on nije preduzeo ništa i zbog toga jebio smenjen. To je tako samo na prvi pogled jer je šeikova osveta zamišljena kao savršen zločin.

Ova kriminalističko-avanturistička priča zasnovana na činjenicama o dve tajne organizacije. Prvu, Kliniku, čine trojica plaćenih ubica, a drugu, Anđele, ljudi posvećeni zaštiti dobrobiti pripadnika SAS-a, bivših i sadašnjih, i njihovih porodica. U veštim rukama pisca – kog su Anđeli odabrali da ispriča njihovu priču – činjenice o tome kako su bivši oficiri i visoki državni službenici, uz pomoć dobrovoljaca, ušli u trag i uklonili profesionalne ubice preobrazila se u izuzetno uzbudljiv, gotovo neverovatan roman o borbi dobra protiv čistog zla.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Elita ubica".

Komentari čitalaca o knjizi "Elita ubica"

Upišite komentar...

Ranulf Fajns, biografija

Ser Ranulf Fajns je prvi čovek koji je stigao do oba Pola kopnenim putem i prvi je bez ikakve podrške prešao čitav Antarktik. Šezdesetih godina prošlog veka otpušten je iz SAS-a zbog zloupotrebe eksploziva, ali je, stupivši u vojsku omanskog sultana, 1971. godine dobio omansku Medalju za hrabrost u aktivnoj službi. Do sada niko osim njega nije dobio dve počasne kopče uz Polarnu medalju za podvige u arktičkoj i antarktičkoj oblasti. Fajns je predvodio više od trideset ekspedicija, uključujući i prvi polarni obilazak Zemlje, a 2003. godine ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga