Faraon

Faraon
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U nastavku blistavog epa o Kleopatri egipatska kraljica započinje ljubavnu priču sa Antonijem, koja će je ovekovečiti kao jednu od najvećih svetskih vladarki i tragičnih heroina.

Kleopatra se vratila na presto i sada deli postelju sa Cezarom. Ali da bi njihov sin mogao biti zvanično priznat kao Cezarov naslednik, Kleopatra sa detetom mora da doputuje u Rim. Tu se povezuje sa Cezarovom desnom rukom Antonijem. Posle kobnih martovskih ida, Antonije se sukobljava sa Cezarovim rođakom i ubicom Oktavijanom, koji tvrdi da je on, a ne Kleopatrin sin, pravi naslednik neprevaziđenog vojskovođe i državnika. Sada su Antonije i Kleopatra neraskidivo povezani ljubavlju i zajedničkim snagama suprotstavljaju se opakom neprijatelju. Onaj ko iz ove bitke izađe kao pobednik, zavladaće celim svetom.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Faraon".

Komentari čitalaca o knjizi "Faraon"

Upišite komentar...

Karen Eseks, biografija

Pisac, scenarista i nagrađivani novinar Karen Eseks autor je dva romana o životu egipatske kraljice Kleopatre, Kleopatra i Faraon. Zahvaljujući studioznom pristupu i istraživanjima koje je sprovela, Eseks je uspela u vernom prikazivanju uspona voljene staroegipatske vladarke, od njenih ranih dana do pozicije jedne od najznačajnijih ličnosti svog vremena. Oba romana su adaptirana za filmske scenarije. Karen Eseks je rođena u Nju Orleansu, da bi posle diplomiranja proputovala Sjedinjene Države, radeći na različitim poslovima u filmskoj indu...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Karen Eseks

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga